maanantai 26. maaliskuuta 2007

Neulojan elämän ilonaiheet

Elämänlangalla on viime aikoina kärsitty puolivakavasta kevätväsymyksestä ja -kärttyisyydestä, ja kotikin näyttää enimmäkseen siltä kuin kodinhoitovinkkejä olisi etsitty Paskaäidin päiväkirjasta. On siis selvästi aika keskittyä miettimään erilaisia ilonaiheita neulojan olossa ja elossa.

1. Neulevaatteissa äidin neuloman peiton alla nukkuva vauva.Lisäpisteitä siitä, että vauva nykyään nukkuu useamman tunnin putkeen, isosiskonsa nimittäin harrasti lähemmäs vuoden ikää useita hyvin lyhyitä päiväunia.

2. Ylläolevaan liittyen: lapsi, jonka mielestä neulevaatteet ovat kivoja.Kuvassa Nealla päässä Alpacasta neulottu Pinjan pipo. Käsissä olisi ollut äidin neulomat lapasetkin, mutta niitä ei kuvausmenossa kunnolla näkynyt. Takin alla piilossa äidin neuloma kaulaliina sekä raidallinen villapaita.

3. Vielä jatkoa kohdille 1 ja 2: patiokahvikausi on alkanut.Mikä sen mukavampaa kuin istua neulomassa pihalla hyvällä säällä kuppi kuumaa kahvia käden ulottuvilla?

4. Kiri, Sagittaria ja Shetland Triangle etenevät iloisesti.Varsinkin kun seurana on ihana Victorian Lace for Today. Kuvassa huivintekeleet ammentavat inspiraatiota esiäitien malleista.

5. Hieman ylläolevaan liittyen roolipelielämässä oli pitkästä aikaa vuorossa larppi, ja vaikka aiemmin mainittu kevätväsymys rajoitti omaa valmistautumista, ei offgame-tiloissa peliajan viettäneen apupelinjohtajan onneksi tarvinnut suuresti propata, ja muiden asuja oli ilo katsella. (Lisäksi keittiössä ehti ruuanlaiton ja tiskaamisen lomassa neuloakin muutaman kerroksen.)Kuvassa viktoriaaniseen pelimaailmaan eläytyy Kiri-huivi, joka kohtasi ohimennen paronitar Joanne Blanchflowerin.

6. Harmoniassa vietettiin viikonloppuna suurin juhlallisuuksin Ronjan 2-vuotispäiviä. Päivänsankari seurasi silmät suurina juhlahumua.Hulinaa riitti, kun paikalla oli enimmillään seitsemän alle 3-vuotiasta lasta. Lahjat herättivät aikuisväestössäkin hilpeyttä, erityisesti nukkekodin lastenhuoneen kalusteet joihin kuului myös minikokoisia leluja pikkunukeille. Valitettavasti joukossa ei ollut miniatyyrinukkekotia.

Tämänkertainen Elämänlanka taisi olla tässä. Ensi viikolla ehkä lisää ilonaiheita.

2 kommenttia:

Eowyn kirjoitti...

Listasta puuttuvat täysin ihanat, älykkäät, viisaat, ystävälliset ja avuliaat yläkerran naapurit! :O Mutta annettakoon se tällä kertaa anteeksi ;) Ihania kuvia!

Pikku- Kettu kirjoitti...

Kauniita kuvia! Tekisipä itsekin mieli joskus palata larppailuun, joka jäi kun muutin pääkaupunkiseudulle. Viime hetken puvun/proppien metsästys on jo elämys itsessään. :)