maanantai 12. helmikuuta 2007

Uusi lelu

Lauantaina maisteri Elämänlanka miehineen uhmasi arktisia olosuhteita ja kävi Verkkokaupassa. Tuli jälleen kerran todettua, että kerrospukeutuminen kannattaa. Vilukissamiehen sormet eivät palelleet kun päällekkäin oli tavalliset lapaset ja huovutetut tumput, ja maisterilla oli suorastaan kuuma kun käytössä oli alla Eris ja päällä Bruno. Jäljelle jäi vain yksi polttava kysymys: kuka neuloisi maisteri Elämänlangalle villahousut?

Verkkokauppareissuun kului leijonanosa vaarin taannoin lahjoittamista "opiskelurahoista", mutta kyllä kannatti. Nyt reilusti yli puoli vuosikymmentä palvellut viime kuukausina tuttavallisesti Mopoksi ristitty tietokone pääsee kierrätyskeskukseen. Tilalle saapui tämä Acer Aspire, jolla pitäisi pärjätä taas muutaman vuoden ajan:Kuvassa näkyy tietokoneen lisäksi jatkoa viimeviikkoiselle helmineulepsykoosille, tällä kertaa vihreänä. Nyt kaivataan lukijoilta upeita, mahtavia ja loistavia ehdotuksia. Ensinnäkin haussa on nimi maisterin uudelle elektroniselle lemmikille. Vanhan tietokoneen nimi on Solveig Ibsenin ja Griegin inspiroimana. Peer ei kuitenkaan kelpaa koneen nimeksi.

Toinen nimetön on lapsen helmineulepusero, jonka ohje on tekeillä tarjolle Ullaa varten. Etukappaleeseen tulee yksinkertainen palmikkoaihe, muuten pusero on tosiaan kokonaan helmineuletta. Nimeksi ei käy Helmi, sillä ensinnäkin Ullassa on jo aiemmin ilmestynyt Helmi-myssy ja toisekseen olisi mukavaa saada sekä tytöille että pojille sopivalle puserolle joku vähän enemmän unisex-nimi.

Nyt maisteri Elämänlanka poistuu takavasemmalle kokeilemaan onnistuuko blogipäivitys uudella leikkikalulla sekä jatkamaan helmineulepsykoottista toimintaa tällä kertaa hihojen muodossa. Ensi viikolla kenties jo valmiita puseroita.

8 kommenttia:

KirsiÄr kirjoitti...

Meillä on Asseri. Kiva kaveri on ollut näin parin kuukauden tuttavuuden perusteella.

iona kirjoitti...

Helga taisi olla Solveigin sisar?

uhoava gnu kirjoitti...

Tuolle neuleelle olisin niiin tykännyt nimestä Helmipsykoosi, mutta ehkäpä se ei houkuta suuria kansanjoukkoja..
En keksi nimiehdotuksia juuri nyt..

muoriska kirjoitti...

Voisiko läppäri olla Hugo ? ja neule.. maahinen, haltija ( irlantilaisten lepracon)

MariL kirjoitti...

Kone voisi olla Eetu tai Eetvartti, jatkaen siis tätä Grieg-linjaa. ;) Helmineuleelle voisi laittaa nimeksi sitten vaikkapa Pallero. Helmethän on sellaisia palleroita... :) Ja lapset myös. :)

Johanna kirjoitti...

Entä jos jatkaa Norja-teemaa mutta vaihtaa lajia, ehdotus olis siis Ibsen?

Pelagia kirjoitti...

En tiedä miksi, mutta minusta kone voisi olla Amalia... tai Ibsenin hengessä Hedda.

Tuolle puserolle voisi antaa nimeksi vaikkapa vanhakantaisesti ruotsintaen Päärly-pusero... =)

Helmis kirjoitti...

Helmineuleesta tulee mieleen pisarat, joten ehdotan jotain siihen liittyvää nimeä. Ei ehkä ihan suoraan Pisarapusero, mutta jotain sinnepäin.. Pisarapilvi tai Pisara-jotain... Täytyykin vähän miettiä .
Meidän kone on toosa, mutta ehkäpä juuri siksi sen kanssa ei oikein olla väleissä, joten enpä uskalla ottaa siihen asiaan kantaa.