maanantai 5. helmikuuta 2007

Hempeyshyökkäys

- No nyt se on sitten lopullisesti seonnut.
- Jaa, vieläkö se tuosta pahemmin voi?
- Voi voi. Toissaviikolla se huitoi kokoon villatakkia niillä kahdentoista millin rautakangilla, ja katsos nyt tätä:- Eikös tuo ole aika... hempeää. Eihän se koskaan neulo pastelleja?
- No ei. Ja katso tätä:- Se on kuule helmineulepsykoosissa*! Äkkiä, keksitään jotain erilaista, jotain haastavampaa. Konttineuletta?
- Eipä siitä taida olla apua:- No voi sun... Mitenkäs materiaalit? Jos vaikka alpakkaa?
- Nyt taitaa kuule toveri hyvä olla niin, että se on jo kaiken avun ulottumattomissa:- Aijai, vakava tapaus. Kuka se on ja mitä se on tehnyt meidän Kristelille?
- Sas se. Onkohan tähän mitään parannuskeinoa?
- Eiköhän se ala olla aika kutsua valkotakkiset paikalle ja takavarikoida puikot. Tai hei, jos etsittäisiin sille jotain tummanvihreää lankaa! Ja kuppi vahvaa kahvia!

***- No tuo näyttää jo paremmalta. Vähän jo pelästyin kuinka maisterin käy.
- Eiköhän se taas siitä vähitellen ala olla oma itsensä. Josko vaikka tuo haaleanhempeä vaihe menisi ensi viikkoon mennessä ohi.
- Toivoa sopii. Ehkä sitten päästään takaisin normaaliin päiväjärjestykseen.


* Helmineulepsykoosi, psychosis seedstitchiorum: Neulojilla esiintyvä vakava todellisuudentajun hämärtymä, joka johtuu hypnoottisesta neulepinnasta. Tunnuksenomaista on äärimmilleen viety "vielä yksi kerros" -ajattelu ja siitä johtuva univaje, nestehukka ja aliravitsemus.

***

P.S. Internetin neuleihmemaan ulkopuolelta lähestyttiin tällaisella etsintäkuulutuksella, jonka lupasin välittää eteenpäin: tarpeen olisi kerä tai mieluummin kaksi Ornaghi Filati Merino Kind -lankaa tummansinisenä. Väri- ja eränumerot ovat 955 61187.

Etsijä voi toki maksaa langoista, mutta voi myös tarjota vaihdossa kaksi kerää samaa lankaa vaaleampana, farkunsinisenä versiona. Jos varastosta löytyy, laittakaa sähköpostia.

2 kommenttia:

Kati E kirjoitti...

*hirncåps* Sä olet kyllä hassu.

uhoava gnu kirjoitti...

Hah!
Itse säikähdin yksi päivä suunniltani, kun tajusin suunnittelevani vaaleanpun-kanerva kämmekkäitä - itselleni!
Mutta koskaanhan sitä ei tiedä..