maanantai 13. maaliskuuta 2006

Vieroitusoireita

Ensimmäinen kierros Lankahamstereita loppui jo tältä vuodelta, mutta halukkaita jatkajia oli niin paljon, että julistin vielä pudotuspelin. Tämähän toki tarkoittaa sitä, että minun täytyy esimerkillisenä emäntänä itsekin pidättäytyä lankaostoksista vielä ainakin kuukausi tai pari, riippuen osallistujien reippaudesta.

Helmikuun lankapaasto sujui yllättävän kivuttomasti, mutta näin maaliskuulla vieroitusoireet ovat alkaneet hiipiä kimppuun. Maailma on erilainen lankahamsterin silmin:Vähitellen vieroitusoireet ovat alkaneet pahentua. Päivänä muutamana pohdin pitkään lehmuksenvihreän Nalle-kerän ostoa, kun aiemmin ostetun kerän jämistä ei enää riitä sukiksi minulle. Järki sentään voitti, ja totesin, ettei hyvää lankapaastoa kannata Nallen takia mennä katkaisemaan.

Langanosto tulee uniinkin. Eräänä yönä olin kaupassa ostamassa ohjetta vähintäänkin kymmenvärisiin kirjoneulelapasiin. Heräsin kauhistuneena siihen, että ymmärsin ohjeen hintaan kuuluvan iso pussillinen 7 veljestä, yksi kerä kutakin lapasissa käytettyä väriä. Onneksi oli vain unta. Tosiasiassahan juurikin veljekset ja yllämainittu Nalle ovat pannassa, ja yksi hamsterien pudotuspelin tavoitteistani on tehdä hyllyssä asuvista niiden jämistä jotain käyttökelpoista.

Olen kokeillut lanka-addiktioon siedätyshoitoa. Perjantaina istuin tuntikausia Neuletikissä juoruamassa omistajan kanssa, ja lauantaina luotsasin neulonta-listan ekskursiota kaukaiseen Soukkaan Menita Outletiin. Selvisin molemmista reissuista urheasti ilman lankaostoksia, mutta muutama kerä jäi kyllä itkemään hyllyyn. Huomaan tekeväni mielessäni listoja. "Tuota ostan sitten, ja tuota, ja eikös tuossakin langassa ole kiva uusi väri..." Kaikki nettikaupat on selattu moneen kertaan, jos vaikka olisi tarjolla jotain ihanaa, jota ei pian enää saa. Tähän saakka luottokortti on saanut olla ihan rauhassa, ja lakko on pitänyt.

Väreistä puheenollen liityin sitten minäkin Project Spectrumiin ajatuksenani inspiroitua varastolangoista väriteeman kautta. Aloitinkin jo maaliskuun teemaväriä ajatellen punaiset sukat vaihtolangoista, jotka Sia lähetti minulle vastineeksi parista Alpaca-kerästä. Projektihan on täydellinen lankahamsterin kannalta. Kun etsii inspiraatiota jämälankojen käyttöön, voi vaihteeksi lähteä liikkeelle kuukauden väriteemasta. Tai sitten järkeily menee kuten minulla:

"Maaliskuu ja punainen, tekeillä jo. Huhtikuu ja oranssit ja keltaiset, ei mitään ongelmaa. Toukokuu ja vihreä, no sehän on lempivärini. Kesäkuu ja sininen... Sininen? Sininen! Enhän minä pidä sinisestä. Ei minun varastossani ole mitään sinistä! Pakko ostaa sinistä lankaa heti nyt!" Onneksi pieni ääni päässä sanoi, että top tykkänään, tutkitaanpas nyt sitä lankavarastoa ihan objektiivisesti ennen kun rynnätään ostamaan lähin lankakauppa tyhjäksi:Taidanpa mennä jatkamaan niitä punaisia sukkiani, ja yritän hätistää pois itsepintaista tietoisuutta siitä, että heinäkuun väri on violetti. Sitä minulla ainakaan ei ole varastoissani.

9 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Ööö...tuo välistä kurkistava Pirkkalanka näyttää ainakin minun näytölläni aika violetilta ;-)

Kristel kirjoitti...

Se on oikeasti tosi tummansinistä. ;) Värit ovat vähän pielessä kun kuvaa piti pikkuisen kirkastaa. :D (Mutta ei nyt puhuta esim. siitä violetista Nalle Colori -kerästä, joka asuu hyllyssä...)

Mielitty kirjoitti...

Minäkin panikoin jo tuosta Spectrumin kesäkuun väristä, koska inhoan tummansinistä. Sitten tajusin, että turkoosinsiniset ja muut lämpimät sävyt kuuluvat myös sinisiin. Niitä löytyy jopa kaapista valmiiksi.

Sia kirjoitti...

Meinasin ihan revetä tuosta Soneran mainoksesta *kops, osui ja uppos*. Langat kummittelee minullakin mielessäni ja käyn kiusaamassa itseäni tuon tuostaankin lankaosastoilla. Lehmuksen vihreä Nalle himottaa minuakin, samoin vaaleanpunaisen ja luumun sävyiset floricat... Menitaan tai paikalliseen käsityökeskukseen en uskaltaisi edes mennä sillä olen aikonut pysyä ainakin tämän kuun mukana pudotuskisassa. Siis ainakin aikonut yrittää pysyä ;-)

Tuo spektrumin linkki ei muuten toiminut syystä tai toisesta, aihe jäi kyllä kiinnostamaan.

aquama kirjoitti...

Neuletikissä on sitten ollut juoruajaa perjantaina enemmänkin. Sillä erotuksella että minä roudasin kassillisen lankaa ulos ovesta...

M

Kristel kirjoitti...

Sia, taitaa olla palvelin nurin. Veikkaan että liikaa liikennettä, palveluntarjoaja on pistänyt nettihanat kiinni kunnes maksetaan lisää rahaa. ;)

muoriska kirjoitti...

Hih, Sia, et ollut ainoa jolla meinasi revetä.. täällä nimittäin repesi. Isäntäkin katsoi hyvin pitkin ripsin sohvalta..

Jaa-a että kesäkuu on sininen.. hmm.. ja joskus olen erehdyksessä neulonut sininsen mohairneuleen.. joka on jo päässyt neuleiden lepokotiin :)

Tänään sorruin katselemaan paikkakuntamme ainoaa liikettä jossa on muita kuin novitan lankoja.. onneni on että myyjä ei ole se ystävällisin, joten oli helppo kävellä ohi.

Marja kirjoitti...

Miun onneni on että en ole ottanut osaa hamsterikisaan - olisin tippunut jo moneen kertaan ja korkeelta :-) Menitaan tein ex tempore - retken ja ihan vähän vaan tarttui mukaan mutta nyt ymmärrän miksi siellä oli niin paljon lankoja tyrkyllä - hamsterit on pudotuskisassa ja kukaan ei mene lankakauppaan :-D
Oli kiva tavata Sinutkin siellä Kampissa, jännä nähdä onko ihmiset samannäköisiä kuin bloginsa.

juuli kirjoitti...

Väriprojekti onkin hyvä syy tehdä tietynvärisiä neuleita. Mutta sitten tulee ongelma, kun ei tykkää jostain väristä. Mutta ehkä joku ilmoittautuu vapaaehtoiseksi, minä ainakin ottaisin jotain sinistä... Oranssit ja keltaiset voisin antaa poiskin, niitä en käytä. Pannanko vaihtoon?