maanantai 2. tammikuuta 2017

Hyvää uutta neulevuotta!

Elämänlankaa toivottaa kaikille lukijoille hyvää uutta neulevuotta! Täällä vuosi vaihtui leppoisasti neuloen töistä joululahjaksi saadusta paksusta villalangasta pientä ponchoa - tai tosi isoa kauluria, riippuen siitä miten pitkälle lanka riittää. Tarkoituksena on saada käyttöön yksi kerros lisää, jolla lämmittää hartioita ja kaulaa pakkaspäivinä. Kuvia ei ole, sillä tässä vaiheessa työ on vain tummanruskea mytty puikoilla. Vähän jännittää, että tuleeko lopputuloksesta sen näköinen kuin kuvittelen.

Tällä ovelalla aasinsillalla päästään päättyneen vuoden omaan lempineuleeseeni. Se on Shaela:
Shaelasta tuli lämmin, kaunis ja juuri sellainen kuin suunnittelinkin. Onnistuin sommittelemaan palmikot tasapainoisesti ja kuluttamaan käytettävissä olevan langan melkein kokonaan. Monin tavoin onnistunut neuletyö siis!

Muuten tämä neulevuosi kului valtaosin sukkien parissa.

Tarkemmin sanottuna Kantapään kautta -sukkakirjan tekoprosessissa. Ravelryn projektisivuni on autio ja tyhjä, koska en tullut prosessin aikana lisänneeksi aloitettuja sukkia sinne, enkä jälkikäteen ole saanut aikaiseksi.

Sukkien lisäksi neuleaikaa kului kirjaprojektissa paljon tekniikkakuvien valmistelussa, sillä neuloin kärki- ja kantapäälukuihin kaikki mallikappaleet. Aikaa siis meni usean sukkaparin verran, mutta tuloksena ei ollut yhtään kokonaista sukkaa. Tai olihan yksi, jota käytettiin "tämä on villasukka" -mallikuvassa:

Tälle ei tosin tehty paria, koska tarkoituksena oli vain osoittaa villasukan osat.

Kantapään kautta on saanut hyvän vastaanoton ja sitä kuulemma meni joulumyynnissä ihan mukavasti, mutta painosta on edelleen jäljellä. Tämä on mainos: mene ja osta sinäkin omasi! Tosin täytyy sanoa, että kannatan lämpimästi myös neulekirjojen lainaamista kirjastosta. Tehkää lähikirjastoonne aineistopyyntö ja hyödyntäkää sitten kirjastoa ahkerasti, sekin ilahduttaa kirjailijoita ja kääntäjiä.

Alkaneen vuoden neulesuunnitelmat ovat muuten vielä täysin auki, mutta kuten marraskuussa kerroin minut valittiin Ullaa julkaisevan Suomen verkkoneuleyhdistys ry:n puheenjohtajaksi. Olen siis varautunut käyttämään jonkin verran neuleajastani siihen, että taustayhdistys pyörii ja Ulla pysyy edelleen verkossa meidän suomalaisten neulojien ilona. Ihan lähipäivinä ne lukijat, jotka ovat SVNY:n jäseniä, saavat sähköpostiinsa tämän vuoden jäsenmaksulaskun sekä kirjoittamani jäsenkirjeen, jossa kutsutaan mukaan toimintaan. Erityisesti Ullan toimituskunnassa kaivataan tekijöitä, mutta muutakin neuleaiheista puuhaa koitetaan tänä vuonna järjestää!

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla suunnataan alkavaan neulevuoteen. Katsotaan, mitä tulevat viikot tuovat tullessaan!

Ei kommentteja: