maanantai 26. joulukuuta 2016

Rauhallista jouluneulontaa

Elämänlangalla vietettiin joulua tällä kertaa Seinäjoella. Emme sentään matkustaneet aatonaaton superjunalla, vaan lähdimme jo aiemmin, että ehdimme mumman ja vaarin hoiviin hyvissä ajoin päivällä.

Perinteiseen tapaan neulon jouluna itselleni.

Tästä Mirasolin Nuna Fina -pitsilangasta piti ensin tulla pusero, mutta purin alun ennen joulua kun lopputulos ei ollut mieleinen. Sen sijaan aloitin matkaneuleeksi pitsiä.

Seinäjoen joulun lumitilanne oli melkein yhtä huono kuin Espoossa, mutta läheiseltä leikkikentältä löytyi jäätynyt oja. Sitä sekä taustalla näkyviä metsäisiä kallioita lapset tutkivat innolla.

Olimme myös kaikki olleet kilttejä. Lapset saivat kirjoja ja pari dvd-leffaa, ja minulle tontut toivat suklaata ja korvakorut - ja kerän vaaleanpunaista seiskaveikkaa.

Meillä ei ole lapsilla viikkorahaa, mutta ennen joulua annoimme heille kaksikymppiset ja lähetimme kaupoille ostamaan haluamiaan joululahjoja. Langan oli siis hankkinut Nea-tonttu. Nyt täytyy siis miettiä, kenelle neuloisin pinkit seiskaveikkasukat.

Ja jouluneule eteni mukavasti. En vielä tiedä onko tästä tulossa suorakaidehuivi vaiko jotain muuta, mutta ainakin toinen mokoma on vielä neulottava ennen kuin tarvitsee tehdä päätöksiä.

Näissä leppoisissa tunnelmissa Elämänlangan tontut ovat viettäneet joulua. Ensi viikko tuokin sitten jo tullessaan uuden neulevuoden!

Ei kommentteja: