maanantai 23. tammikuuta 2017

Pitkiä sukkia

Elämänlangalla on harrastettu ahkeraa sukanneulontaa, jotta Nean pitkät sukat valmistuisivat niin että talvea on vielä jäljellä, ja ennen kuin iskee taas joku esiteinin kasvuspurtti.

Tässä vaiheessa ensimmäinen sukka on valmis ja toinen jo pitkälti yli polven, ja on selvää että Nean ylipolvensukkapariin menee vähemmän lankaa kuin minulla itselläni menee polvisukkiin. Ilmankos työ tuntuu etenevän nopeammin kuin nuo Wollmeise-sukat yleensä.

Näistä sukista ei ole tulossa ohjetta, koska ihmisten koivet ovat niin pahuksen eri malliset. Aloitin 96 silmukalla (noin vertailun vuoksi minun polvisukissani on samalla langalla 124 silmukkaa pohkeen kohdalla) ja neuloin  alkuun samanlaisen taitteen kuin Muhkean pohkeen polvisukissa.

Kuten kuvasta näkyy, Nean sääri on aika siro ja tasaisesti kapeneva, joten neuloin alkuun vain muutaman sentin verran sileää ja sitten aloin kaventaa sukan takana joka 11. krs eli minun käsialallani noin tuuman välein, kunnes pääsin 64 silmukkaan. Nilkka ja jalkaterä on sitten neulottu sillä silmukkamäärällä.

Minulla oli kätevästi malli kotona koko viime viikon, kun Nea onnistui kehittämään itselleen sitkeän flunssan. Torstai-iltaan mennessä käynnissä oli jo kerjäyskampanja että eikö nyt kuitenkin saisi mennä kouluun, kun mökkihöperyys alkoi iskea. Onneksi viikonloppu auttoi - tosin nyt se  flunssanpoikanen on sitten minulla, onneksi ei laisinkaan niin pahana kuin lapsella. Pidin tänään etäpäivän, ja huomenna olisi tarkoitus olla aamulla reipas ja pirteä.

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla - katsotaan pääsisikö sukkapari valmiiksi asti ensi viikon Elämänlangalle.

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Oh no! First Nea got sick and then you yourself! I am sad for you! I hope you'll get better soon.