maanantai 5. syyskuuta 2016

Sukkasyksy

Elämänlangalla päästiin eilen illalla vihdoin ja viimein huokaisemaan suuri helpotuksen huokaus. Kantapään kautta -sukkakirja on nyt lähetetty kustantajalle vihoviimeisten viilausten kera, ja taittajan korjausten jälkeen seuraava osoite on kirjapaino. Kirja ilmestyy siis näillä näkymin hyvissä ajoin joulumarkkinoille.

Esittelen kirjaa varmasti tarkemmin kuvien kanssa sitten kun se ilmestyy. Itselleni kaikkein suurin urakka oli se, että kirjoitin laajan tekniikkaosion. Vastapainoksi keskityin ohjeosiossa muutamaan kohtuullisen helppoon ohjeeseen, joten suuremmat ohjetaituroinnit ovat tällä kertaa muiden kontolla.

Vähitellen alan myös myöntää, että ehkä se kesä nyt vähitellen on loppumassa. Jätin sukat kokonaan komeroon joskus toukokuussa, mutta nyt olen vähitellen varovasti alkanut myöntää, että paljaat jalat ja sääret käyvät vähän viileiksi. Wollmeise-polvisukat pääsevät siis näinä päivinä aktiivikäyttöön. Kuva on aamulta bussipysäkiltä, kun ajelimme Nean kanssa hammaslääkäriin. Tällä hetkellä tekeillä on villasukat ja jotain Ullaan (hitaasti mutta varmasti), ja sen jälkeen minulla on harkinnassa sellainen radikaali ajatus, että neuloisin itselleni uuden puseron ihan ilman ohjevelvoitteita. Katsotaan kuinka käy.

Syksyyn kuuluvat tietysti myös sadonkorjuun ruuat. Lauantai meni neuleiden asemesta erilaisten päivällisruokien valmistamisessa: taikinoitua sipulikeittoa, sienipiirasta, shepherd's pieä, sadonkorjuusalaatteja sekä kaura-omenapaistosta. Näistä lifestyle-puuhista enemmän Rouvain päivällisen Facebook-sivuilla.

Näissä syksyisissä tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikolla taas uutta Elämänlankaa!

Ei kommentteja: