maanantai 8. joulukuuta 2014

Toverit!

Elämänlangalla pidetään yleensä poliittisesti melko matalaa profiilia. Mainittakoon tässä vaiheessa kuitenkin, että lupauduin kevään 2015 eduskuntavaaleihin Jaana Wessmanin (Vasemmisto, Uusimaa) kampanjapäälliköksi. Väitin vuosikausia, että vanhempieni järjestöaktiivisuusgeeni on hypännyt yli sukupolven ja olen immuuni, mutta tämä vaiva näemmä aktivoituikin vasta aikuisiällä ja on pahentunut tasaisesti vuodesta toiseen.

Heti alkuun kerron vaalimainoksena, että Jaana on mainio ehdokas: nelikymppinen lääkäri ja tietojenkäsittelytieteilijä, joka väitteli tietojenkäsittelystä muutama vuosi sitten ja erikoistuu tällä hetkellä lääketieteen puolella lastenpsykiatriaan. Lisäksi hän pelaa roolipelejä, mikä hyvittää sen valitettavan piirteen, että hän virkkaa mieluummin kuin neuloo.

Vaikka ehdokas suuntautuukin epäilyttäviin lankatekniikoihin, hän ymmärtää neuleiden päälle. Niinpä hän ilahtui suuresti täysin luonnollisesta inspiraatiostani neuloa Vasemmiston logoon perustuva ehdokaspipo kampanjan tueksi.


Koska suuntana on Arkadianmäki, kävimme tietysti eduskuntatalon portailla ottamassa ohjekuvia. Seistessämme niskat kenossa rappusilla katsomassa taloa totesimme, että on se kyllä pahuksen vaikuttava rakennus.

Pipo on neulottu Karismasta osittain siksi, että se on hyvää ja edullista peruslankaa ja osittain siksi, että siitä löytyi suurin piirtein Vasemmiston logon värit. Tarkkaavainen neuloja huomaa,että kirjoneuleraidassa on valkoisella pohjalla yhteensä neljää eri väriä, eli heitin ensimmäiseksi romukoppaan ohjeen siitä, että yhdellä kirjoneulekerroksella pitäisi olla vain kahta väriä. Yllättävän tuskattomasti se kuitenkin toimi, ja nurjasta puolesta tuli sen verran siisti, että sitä kehtaa näyttää:

Totesin, että jos käsittelee kaikkia kirjoneulevärejä yhtenä paksuna lankana, jossa on monta säiettä, neulominen sujuu suhteellisen kivuttomasti. Koska minulla on tiukka käsiala, uhkasi kirjoneule aluksi hieman kiristää vaikka vaihdoin työhön niitä kerroksia varten suuremmat puikot. Onneksi työn kastelu ja muotoilu ratkaisi ongelman.

Kuten alussa sanoin, on pipo suunniteltu kampanjan tueksi. Ohjeen voi ladata ilmaiseksi Ravelrystä: http://www.ravelry.com/patterns/library/toverit (ohjeen lataaminen ei vaadi kirjautumista palveluun).

Ohje on maksuton, mutta halutessasi voit tukea Jaana Wessmanin eduskuntavaalikampanjaa pienellä lahjoituksella. Kampanjalla on tällä hetkellä menossa varainkeruu joukkorahoituspalvelu Mesenaatissa, http://mesenaatti.me/jaana-wessman-eduskuntaan/. Joukkorahoituskampanja päättyy vuodenvaihteen jälkeen, sen jälkeen ehdokkaalle ohjataan lahjoitukset puolueen tilin kautta - päivitän oikean tili- ja viitenumeron tänne siinä vaiheessa.

Tällaista yhteiskunnallista aktiivisuutta Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikolla ehkä sitten vähemmän poliittisissa tunnelmissa.

Ei kommentteja: