maanantai 1. joulukuuta 2014

Luopumisen aika

Elämänlangalla eletään näin joulukuun aluksi raskaita päiviä. Vanha mummokissamme Vinga alkaa vähitellen tulla tiensä päähän. Vinga on 18 vuotta vanha, ja viime aikoina ikä on alkanut vaivata ihan näkyvästi. Ennestäänkin hoikka kissa on laihtunut kovasti, eikä turkki kiillä kuin ennen. Hyppy ei enää nouse niin kepeästi, hiekkalaatikon löytäminen on jo jonkin aikaa ollut kyseenalainen projekti, kuulo on kadonnut ja ihan viime aikoina pöhkö otus on alkanut jäädä ihmisten jalkoihin kun ei enää osaa väistää.


Tänään tein lemmikin omistajan raskaan päätöksen ja varasin ajan viimeiselle matkalle. Vielä pari päivää hemmotellaan vanhusta rapsutuksilla ja makupaloilla, ja sitten on aika jättää hyvästit. Onneksi aivan naapurissa on eläinkääkäriasema, niin ei tarvitse ikänsä matkustamista vihannutta eläintä viedä autolla tai bussilla mihinkään kauas tätä viimeistä matkaa varten. Seuraavana vaikeana asiana on sitten jutella aiheesta lapsille, joiden elämässä Vinga on ollut aina.

Näissä synkeissä tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikolla sitten toivottavasti jotain iloisempaa asiaa.

4 kommenttia:

Morgaise kirjoitti...

*teleporttaa voimahalin*

Niina Risulainen kirjoitti...

Aina yhtä raskas päätös, mutta kaikille lemmikinomistajille eteentuleva. Voimia!

TiinaV kirjoitti...

Halaus! Meillä oli sama edessä lokakuussa, kun jätimme jäähyväiset pari viikkoa vajaa 16-vuotiaalle Kasperille. Nyt tuli niin kova ikävä vanhusta.. :'(

MysteryKnitter kirjoitti...

Voimia kovasti sinne! Ei ole helppoa päästää irti, oli kyseessä ihminen tai eläin.