maanantai 25. elokuuta 2014

Syksyisiä lehtiä

Syksy saapuu litisten ja lotisten, vaikka sitä viime viikolla haikailemaani ruskaa ei  vielä ole näkynyt. Perhe on ollut vuorotellen flunssassa koko männäviikon, ja nyt yrittää vähän nenän taustaa itselläkin kutitella. Vakaasti olen kuitenkin sitä mieltä, että ei ole mitään flunssapöpöjä, ja kyllä tämä tästä kunhan saan tarpeeksi kahvia. Pitkin viikkoa on luvassa mm. roolipeliä (jos pelinjohtaja ei ole liian flunssainen), mielenkiintoinen työilta sekä keikka Jyväskylään katsomaan amerikkalaisen jalkapallon naisten SM-sarjan finaalia.

Puikoilla on sentään sopivasti ruskan värejä: Wetterhoffilta ostettu oranssi Sivilla on taipumassa ohueksi baskeriksi.


Toistaiseksi vielä nimetön myssy on tekeillä Ullan syysnumeroa varten. Sivilla on tosi miellyttävää neulottavaa ja lisäksi erittäin riittoisaa: 50 gramman vyyhdillä on 250 metriä lankaa, eli useampi kymmenen metriä enemmän kuin vastaavan paksuisissa sukkalangoissa. Minulla on oranssia toinenkin vyyhti, ja nyt vaikuttaa siltä, ettei sitä laisinkaan tarvitse aloittaa tätä projektia varten.

Myös isompaan neuleeseen olisi idea Ullaa varten, mutta en vielä ole ehtinyt kaivella läpi lankalaatikoita. Mikä mahtaa olla todennäköisyys sille, että sopiva lanka löytyy omasta varastosta, eikä tarvitse harkita ostavansa mitään uutta? Todennäköisyyslaskenta oli aina koulumatikassa heikkoja kohtiani, mutta äkkiseltään veikkaisin, että tässä tapahuksessa todennäköisyys lähestyy pikemminkin nollaa kuin yhtä.

Ensi viikolla myssy on toivottavasti jo valmis, ja voisi myös toivoa, että sää sallisi valokuvaamisen. Mistähän mahtaisi löytyä mallipää?

Ei kommentteja: