maanantai 11. elokuuta 2014

Kotiseutu kullan kallis

Maisteri Elämänlanka on muutaman viime vuoden tehnyt leipätyökseen järjestötyötä. Olen siis osa-aikaisena järjestösihteerinä Espoon Kaupunginosayhdistysten Liitossa. Viime viikonloppuna oli suomalaisen kotiseututyön vuoden suurtapahtuma, valtakunnalliset Kotiseutupäivät, tällä kertaa Hämeenlinnassa otsikolla Kotiseutu kullan kallis. Kotiseutupäivät tulevat luultavasti tulevan vuoden mittaan vuotamaan myös tänne henkilökohtaiseen blogiin, sillä vuonna 2015 tapahtuma järjestetään Espoossa.

Edustaminen ja verkostoituminen torstaista sunnuntaihin oli toisaalta raskasta (ja kostautui tänään reipashenkisellä päänsärkykohtauksella, jonka vuoksi Elämänlankaakin on näin myöhässä tänään), mutta toisaalta taas erittäin palkitsevaa. Järjestökenttä on selvästi minun työpaikkani!


Pitkäaikaisena roolipelaajana minua ilahduttivat suuresti Hämeenlinnassa tavatut historialliset hahmot. Kotiseutupäivien ensimmäisen illan iltapalalla vieraili herra sekä rouva ja neitejä 1700-luvun lopun Hämeenlinnasta. Lauantain Hämeenlinna 375 vuotta kierroksella taas pääsimme tapaamaan fröken Fredrika Wetterhoffin, joka aikoinaan perusti Hämeenlinnaan Wetterhoffin työkoulun. 


Kun nyt kerran Wetterhoffin talossa vierailtiin, niin täytyihän sitä ihan vähän lankojakin sormeilla. Kauniisti sävyittäin järjestettyjä lankahyllyjä on vaikea vastustaa, ja vaikka nyt varsinaisesti en mitään olisi tarvinnutkaan, tarttui mukaan muutama vyyhti Sivillaa.


Lauantaina vietettiin myös Ullan 10-vuotispiknikkiä useammassa eri kaupungissa. Virallisten Helsingin, Turun ja Tampereen lisäksi olen kuullut varjotapahtumista monessakin paikassa. Itse nostin maljan Aulangolla seuranani nuo uudet Sivillat sekä vähän hintava mutta oikein maittava kylmä lounasbuffet. Noista oransseista Sivilloista voisi ehkä tulla jotain 10-vuotisjuhlaullaan. Mielessä olisi taas vaihteeksi baskeri, ehkä koivunlehtikuviolla. Edelleen tekisi mieli myös jonkinlaista puseroa tehdä syysnumeroon, mutta ideat ovat vähän vähissä. Älkää kuitenkaan luulkokaan, että saisitte juhlanumeron ilman jotain minun suunnittelemaani! On sentään ihan täysin Ullan syytä, että minusta tuli isona neulesuunnittelija.

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla tänään. Huomenna palataan arkeen kun lapsilla alkaa koulu, ja helteiden loppumistakin on lupailtu. Ensi viikolla siis ei toivottavasti enää ole aivan näännyttävän kuuma!

Ei kommentteja: