maanantai 21. toukokuuta 2012

Värejä

Elämänlangalla on viime viikolla leikitty väreillä. Kaikki alkoi Kapp'Ahlista, josta löytyi hauska pitkähelmainen kesähame, juuri minun tyyliäni väriä lukuunottamatta. Sininen ei vaan kertakaikkiaan sovi yhteen oikeastaan minkään kanssa, mitä minulla on vaatekaapissani. Vaikka minulla noin normaalisti on värisokean lepakon tyylitaju väriyhdistelmien suhteen, soi tässä kohtaa joku hälytyskello päässä.
Pohdiskelin ääneen väriasiaa Nean kanssa, joka lasten tapaan on kiinnostunut siitä, mitä värejä saa kun sekoittaa toisia värejä yhteen. Selitin, että vaatteita voi värjätä, mutta että vain valkoisesta tulee sen väristä kuin väripaketissa ja muista väreistä tulee sekoituksia. Itse mietin varovasti saisiko punaisella mitään sinne päinkään, kun viisas lapseni totesi että laita keltaista.
Keltaisella Nitor -värillä tulikin paljon enemmän minun näköiseni hippiretro sävy, ja hame on ollut jo useaan kertaan käytössä. Alkuperäinen sininen oli paikoitellen niin tumma ettei juuri värjäytynyt, mutta vihertää sopivasti niin, että hame sopii ainakin joten kuten yhteen noin tusinan vihreänsävyisen paitani kanssa.
Neulepuolella värejä on tullut Pirpana-pipoon. Koeneuloin kaikki kolme kokoa ja lopputulos näkyy tuossa kuvassa. Ohje on mennyt Ullaan, joka ilmestyy joskus reilun kuukauden päästä. Olen erinomaisen tyytyväinen itseeni kun pitkästä aikaa sain Ullaankin tehtyä jotain! Näissä värikkäissä tunnelmissa siis Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikolla taas uutta Elämänlankaa!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienosti värjätty hamonen! Meitsi värjäilee usein kaupan vaatteita, kun tekevät ne ihan ihmeen värisinä... Oranssi ja keltainen ovat vihreän ja ruskean lisäksi toimineet varsin hyvin! Jatkakaa... Terveisin Nipsu

Kaisa kirjoitti...

Vau, upea tulos!

MysteryKnitter kirjoitti...

Upea tulos! Hyvä K & N!