maanantai 31. lokakuuta 2011

Välipalasukat

Neulominen on hauska ja haasteellinen harrastus, ja aina oppii uutta. Neulojan elämässä tulee kuitenkin hetkiä, jolloin joku aivan aivoton neule on tarpeen.

Viime viikolla olin eräänä päivänä aivan puhkistressaantunut ja täydellisen turhankärtty. Tekeillä oli yksi neule, jonka jatkamiseksi olisi pitänyt opetella uusi tekninen yksityiskohta ja toinen, jossa oli joka kerroksen pitsiä ohuella langalla. Minulla oli ihania Ilun sukkalankoja, mutta koska isäni taannoin lainasi omaa kerijälaitettaan ja vyyhdinpuitaan ja vei ne Tuusulaan, eivät langat sattuneesta syystä vielä olleet neulottavilla kerillä. Hulda murjotti edelleen viimeistelyjä odotellen ja seuraava takkiprojekti vaati mallitilkkuja ja neulesuunnittelua.Tällä kertaa sohvankulmani epämääräinen lanka- ja puikkokasa palkitsi minut: löysin valmiin villasukan ja sen parin, jossa oli kantalappu kesken. Sain siis samaan hintaan hetkeksi aivotonta neulottavaa ja hyvin vähällä vaivalla uuden sukkaparin!

Muistelin, miksi tämä nimenomainen pari jäi kesken. Nämä sukat ovat ensimmäinen tutustuminen monien kehumiin Zauberballeihin, ja olin hieman pettynyt lankaan: se oli makuuni sukkalangaksi hieman karvaista. Ja sitten tuli uusi projekti, toinen ja kolmas, ja sukkaparat unohtuivat. Nyt ne kuitenkin ovat päässeet valmiiksi ja jalkaan. Ensituntuma on, että sukat ovat lämpöisemmät kuin juuri käytössä olleet Ticotico -sukat, kenties pieni pörröisyys siis lämmittääkin.

Näiden voimalla jaksanee taas sitten neuloskella haasteellisempiakin töitä. Niistä ehkä sitten enemmän ensi viikon Elämänlangassa?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä kovin pidän noista sukistasi... kerrotko tarkempaan, mikä olikaan lanka? Ja niin, kysynpäs nyt muutakin; käytätkö ollenkaan ns. tavallisia sukkia villiksien alla? Vai onko ihan kiinasta ajatukseni siirtyä pelkälteen ohuehkoihin itseneulottuihin? Pohtii taas Nipsu

Kristel kirjoitti...

Lanka on tosiaan nimeltään Zauberball. En nyt äkkiseltään löydä tarkempia tietoja, vyötteet ovat tiessään.

Käytän ohuita villasukkia ihan vain sellaisinaan, kaupan sukkia käytän nykyään lähinnä jumppatossuissa.

mokkakissa kirjoitti...

Ymmärsinkö oikein, että ISÄSI lainasi OMIA vyyhdinpuitaan yms ja hävyttömästi vei ne jonnekin Tuusulaan?? :D

Kristel kirjoitti...

Juuri näin, kehtasi soittaa ja kysyä taannoin että saako lainata omiaan takaisin! ;)