maanantai 10. lokakuuta 2011

Huldadaa

Isot neuleet ovat kiinnostava asia. Varsinkin kun L:n edessä on useampi X, kestää itselle neulominen yleensä pitkään. Huldaa olen tikutellut jo kesästä lähtien, ja helmaosan neulominen tuntui kestävän iän kaiken. Sitten ilmeisesti kaikki neulomisen mustaan aukkoon kadonneet silmukat purkautuivat kerralla ulos, sillä hihat syntyivät nopeasti ja nyt olen jo kaarrokkeessa.

Koska suurensin hihoja, sovellan hieman kaarroketta. Huldan takissa raglankavennukset neulotaan enimmäkseen joka 4. kerros, mutta kavennan nyt hihojen ylimääräiset silmukat kaventamalla hihoista raglanien kohdalla enimmäkseen joka 2. kerros. Toivottavasti visioni on oikea, eikä kaarrokeosa mene uusiksi, sillä työhuoneellani on näinä päivinä melkoisen viileää ja ohut villatakki olisi juuri oikea työvaate.Grignascon Bambi on muuten elämää ihanampaa lankaa neuloa, pehmoista ja ohuudestaan huolimatta lämpimän tuntuista. Lisäksi, samaten kuin saman tehtaan Flavia Babyssä, on langoissa mahtavia värejä. "Vauvalankojen" ongelmahan on usein se, että värikartta on haalea ja pliisu.

Seuraavaksi on ohjelmassa taas päähineitä, sillä sain Linien Tessaa niitä nimenomaisia hempeitä sävyjä. Neiti ekaluokkalainen saa talven varalle uuden pipon, ja lisäksi tilauksessa on kuulemma kaulaliina jahka saamme selvitettyä mikä lanka on herkälle hipiälle tarpeeksi pehmeää. Erityisesti tilattiin, että "Saa olla semmoinen pitkä kaulaliina, eikä semmoinen vauvakaulaliina jonka päissä on reiät". Ateljé Nyberg, neuleita tilauksesta.

Näissä tunnelmissa siis tällä viikolla. Ensi viikon maanantaina on Asunnottomien yö, ja raportoin joko heti aamusta keräyssaldoa Villaa ylle -keräyksestä (parvekkeemme on täynnä laatikoita!) tai sitten mahdollisesti bloggaan vasta myöhään illalla käytyäni luovuttamassa kerätyt neuleet. Olen näillä näkymin Asunnottomien yön Hakaniemen torin lavalla klo 21 muutaman minuutin, joten jos haluaa nähdä keräyssaaliin kannattaa etsiytyä silloin Hakaniemeen.

Ensi viikolla siis jälleen lisää Elämänlankaa!

Ei kommentteja: