maanantai 24. lokakuuta 2011

Uuu-lalaa!

Villaa ylle -tempauksen pyörteissä ja muutenkin kiireessä on Ulla-parka jäänyt minulta lapsipuolen asemaan ja uusi numero ilmestyi melkein salaa. Menkää katsomaan! Se on hieno! Itse ihastuin ainakin kansikuvaankin päässeisiin Charlotta toinen -sukkiin. Muutenkin Ullassa oli herkkuja palmikoista pitävälle, esimerkiksi Annikin palmikkopipo.

Penni-säärystimiin tekisi mieli muokata muotoilut vähän muhkeammillekin pohkeille, että saisi omillekin koivilleen lämmikettä talveen! Harmillisesti jalkani ovat sitä mallia, jossa mikään pohkeen yli vedettävä, oli se sitten polvisukka tai säärystin, ei pysy paria minuuttia pidempään ylhäällä.Kotineulerintamalla on Ullan ihastelun lisäksi pistetty Hulda hetkeksi aikaa häpeämään. Itse neule on valmis, mutta viimeistelemätön, eikä istu päälle ollenkaan niin sievästi kuin toivoin. Pieni pingottelu ehkä auttaa, mutta koska en ole aivan varma, on viimeistely vielä toistaiseksi jäänyt. Lisäksi uutta sänkyämme ei vielä ole käytetty pingotusalustana, enkä tiedä miten viskoelastaanimateriaali hengittää jos patjan ja petarin väliin ujuttaa pinon pyyhkeitä joiden välissä on märkä neuletakki.

Sen sijaan puikoilla on ollut Parnassius Apollo. Alkuperäisessä ohjeessa lankana on ollut Handmaidenin Sea Silk, mutta yllätyksekseni Villavyyhdistä saamani Sweet Georgia Seasilk Lace on melkein saman paksuista, vaikka metri-grammasuhde onkin aivan erilainen.

Pitsisissä tunnelmissa siis tähän viikkoon! Muutakin uutta on puikoilla ja työn alla, mutta näistä ehkä enemmän joskus tulevina viikkoina. Ensi viikolla taas uutta Elämänlankaa.

2 kommenttia:

Judiuni kirjoitti...

Kiitos kehuista. Ensimmäiseksi suunnittelemakseni pipoksi se on saanut aikalailla ylistystä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Et ole koipinesi yksin! Täällä löytyy myös sellainen pari:o( Polvisukat jää kahteen kolmasosaan, jos nyt mahtuvat niin pitkällekään ja suun pitsi näyttää pingotetulta kauniin rypytyksen sijaan... Saatikka, että löytyisi saappaat, joiden vetskarit menisi kiinni tai varret pysyisi kumppareissa suorina. No, onhan meissä siten paljon enemmän rakastettavaa;o) Olisi vaan joku joka rakastaisi...