maanantai 25. heinäkuuta 2011

Seitsemän

Elämänlangalla onnitellaan tänään Neaa, joka täyttää 7 vuotta. Kauheaa, miten aika kuluu! Päivänsankari juhli kaverisynttäreitä jo viime viikolla ja eilen tarjottiin synttärikakkua sekä mummolassa että kotona. Varsinaista syntymäpäivää juhlistetaankin hammaslääkärikäynnillä sekä mahdollisesti oman bussilipun ostolla. Lipulle tulee ihan lähiaikoina käyttöä, kun parin viikon päästä alkaa tulevalla koululla ensin capoeiraleiri ja sitten viikkoa myöhemmin ihan oikea koulunkäynti ekalla luokalla.

Päivänsankarin elämän suuria asioita tällä hetkellä ovat heiluva etuhammas sekä synttärilahjaksi saatu kännykkä. Toinen etuhammas lähti viime viikolla ja toinen on kovaa vauhtia irtoamassa, joten lapselle saatiin juuri parahiksi koulun alkuun se suurin piirtein ekaluokkalaisuudesta kertova harvahampainen hymy. Kännykkää taas on kärtetty jo kuukausitolkulla ja viikko takaperin kävimme sitten ostoksilla. Malli on uutenakin alle viisi kymppiä maksanut Nokian peruspuhelin, jossa on niin vähän liikkuvia osia kuin mahdollista. Siitäkin sentään löytyivät heti ensimmäisenä päivänä pelit, kun kaverit pihalla opastivat. Soittaminen onnistuu jo mainiosti, mutta tekstiviestien kirjoittamista emme vielä ole opiskelleet.Puhelimen myötä reviiri kasvaa, kun lapsen ei enää tarvitse olla jatkuvasti ikkunasta näkyvillä. Ilmoittamalla saakin jo kuljeskella muutaman sadan metrin päähän kotoa, Perkkaa kun on asuinalueena sellainen, että liikennettä on melko vähän kun suurin osa autoista on ohjattu kiertämään alueen ympäri eikä mistään pääse ajamaan suoraan läpi.

Äitiä kyllä vähän hirvittää jo ennakkoon se, että koululle on yli kahden kilometrin matka, mutta onneksi bussi kulkee läheltä eikä tienylityksiä ole kovin monta. Omalle ala-asteelleni ei ollut kovin paljon pidempi matka ja muistan, että se oli pienelle koululaiselle ihan hirveän kaukana - etäisyyttä oli tosin juuri ratkaisevasti sen verran enemmän ja Tuusulassa bussilinjoja sen verran vähemmän, että olen itse kulkenut ala-asteelle koulutaksilla. Koska eskariluokka oli koulun tiloissa, on Nealla kuitenkin jo vuoden kokemus koululle kulkemisesta ja hän tietää sekä oikeat bussit että kävelyreitin kotiin, eli ihan valtaisaa oppimiskynnystä ei tässä varmaankaan ole.

Näissä merkkipäivätunnelmissa siis Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikolla sitten uudet kujeet.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voi sitä riemua kun se kännykkä vihdoin ostettiin myös omalle tuoreelle koululaiselle :D
Tuli muuten vanhastakin kännykästä mieluinen kun laitettiin kuoret uuteen uskoon:
http://designskins.fi/fi/kappale/kaennykaet---kaemmentietokoneet/nokia/1600/rockabillystyle/wedding-swallows/#panel-1