maanantai 16. elokuuta 2010

Vaihtokauppoja

Kuten ehkä joskus on käynyt ilmi, Elämänlangalla ompelukone ei ole ystävä. Syksyllä kuitenkin uhkasi pahasti käydä niin, että joudun ompelemaan, koska tulin ilmoittautuneeksi Gloriana-larppiin. Peli sijoittuu viktoriaaniseen aikaan joten puvustus on aika tärkeässä osassa. Korsetin saan onneksi lainaksi, mutta kaapista ei kumma kyllä myöskään löydy valmista viktoriaanista pukua.

Aihe tuli puheeksi päivänä muutamana ystäväni Marin kanssa, josta tulee isona ompelija. Mari suhtautuu neulomiseen suurin piirtein samoin kuin minä ompeluun, joten teimme diilin vaihdetuista työtunneista: Mari ompelee minulle hameen ja liivin, ja minä neulon Marille jakun.

Lauantaina teimme sitten shoppailukierroksen Helsinkiin: ensin kävimme Eurokankaassa ja löysimme kaunista oliivinvihreää satiinia (joka on liian kiiltävää ollakseen viktoriaanis-period, mutta se on nyt voi voi), ruskeanvihreää puuvillaa sekä päällystettäviä nappeja. Sitten suuntasimme Menitaan josta tarttui mukaan punaista Flavia Babyä pienen jakun verran.Olen mallitilkkuillut sileää ja selaillut mallikirjoja ja varovasti aloittanut palmikkomallitilkkuja, ja luulen että perusidea alkaa olla kasassa. Jos jakusta tulee kiva, niin ehkä tästä sitten tulisi ohje johonkin Ullaan pitkästä aikaa?

Ullasta puheenollen, kai kaikki ovat jo huomanneet Ullan ylläriekstran, joka ilmestyi viikonloppuna? Nyt ovat siis netissäkin ne sukkaohjeet, joita Ullan ja Taito-lehden yhteistyö poiki. Kipin kapin katsomaan!

Nyt jatkamaan uusien suunnitelmien asemesta kirjan katselua, loppusuora jo häämöttää kun vielä pari viikkoa jaksaa! Ensi viikolla sitten taas lisää Elämänlankaa.

4 kommenttia:

verano kirjoitti...

Jakkuohje Flavia Babystä johonkin Ullaan olisi varsin tervetullut! Lanka on ihanaa ja ohjeesi ovat tunnetusti hyviä :)

Esikko kirjoitti...

Tällaiset vaihtarit on kyllä ihan parhaita! Meilläpäin on vaihdettu aikanaan imurointia tiskaukseen.

Näppi kirjoitti...

Kiitos kivoista myssyohojeista, jotka otin Ullasta. Puikoilta tipahti juuri adalmiina ja aatos on parhaillaan työn alla. Ihanan selekeitä ohojeita ja kauniita myssyjä. ELi ei muuta ku lissää ohojeita vaan! :)

MysteryKnitter kirjoitti...

Just let the keyboard sing, K.