maanantai 23. elokuuta 2010

Halusin vain pistäytyä kysymässä...

...että mistä näitä virheitä oikein tulee? Käsikirjoituksessa on oikolukukierros n+1 menossa, ja joka kerta kun selaan ruutupiirroksia tai saan kommentteja uudelta lukijalta on jotain korjattavaa. Aina vain pienempää, toki: Ruutupiirroksesta löytyy nurja silmukka joka onkin muuttunut oikeaksi tai pilkut ovat taas menneet ihan mihin sattuu. Asiat on ilmaistu epäselvemmin kuin voisi, tai joku ruutupiirros on nimetty otsikossa eri tavoin kuin tekstissä.

Vaikka tuntuu siltä, että tämä ei lopu koskaan, on ihan lähipäivinä uskallettava päästää irti. On todettava, että kun viisi silmäparia on katsonut asioita läpi niin samaan aikaan kuin vuorotellenkin, kun on korjattu, tarkistettu ja korjattu taas, niin työ alkaa olla valmis. Silti mielen pohjalla on koko ajan kuitenkin pelko siitä, että jotain kriittistä jää kaikesta huolimatta huomaamatta, ja virheet valmiissa kirjassa harmittavat ihan hirvittävästi. On vaikea tietää, missä vaiheessa on tehnyt parhaansa, ja on aika lopettaa.

Nyt vielä työn touhuun, metsästämään niitä viimeisiäkin virheitä. Jokohan ensi maanantaina voin sanoa, että käsikirjoitus on lähetetty? Oli miten oli, silloin kuitenkin uutta Elämänlankaa.

1 kommentti:

iso gnu kirjoitti...

Tuttua tuo oikolukeminen-vaikkakin pienemmässä mittakaavassa. Seuraavan toimintavuoden toimintasuunnitelmaan on joka vuosi putkahtanut ihan hullujakin lauseita- ja kukaan neljästä ei ole huomannut ja jopa keskushallinnon monet tarkat silmäparit eivät aina myöskään. Paras oli viime vuonna "tehdään osaamiskartoitukset puuttuville työntekijäryhmille". No, olemme tekemässä niille joille ei ole vielä tehty.

Tsemppiä loppuvaiheen pinnistykseen!