maanantai 7. joulukuuta 2009

Mallitilkullista

Elämänlangalla on joulukuun ensimmäisinä päivinä uppouduttu yhä syvemmälle tulevan kirjan projekteihin. Välillä on laskettu niin että korvista nousee savu, ja saatu palkinnoksi Langankuluttajalta viestejä joissa sanotaan, että "kuule, mä en millään ymmärrä miten 112 - 20 = 30". Ja sitten lasketaan uudelleen. Ei, minäkään en ymmärtänyt miten olin päätynyt tuohon nimenomaiseen tulokseen laskutoimituksessa. Ja vaatteeseen on tulossa kahdeksan kokoa, jotka kaikki piti laskea uudelleen ihan alusta, pelkkä tuloksen korjaaminen ei riittänyt.

Mallitilkkujakin on taas syntynyt niin sileänä neuleena kuin erilaisin pintaneulein ja kuvioin. Oletteko muuten huomanneet, että väri vaikuttaa neulenopeuteen? Vihreät tilkut syntyvät ihan itsestään, sinisävyiset taas eivät etene vaikka niitä neuloisi vuorokaudet ympäri. Vaikka minkälaista eheyttämisterapiaa yrittäisin, niin sinisestä en opi pitämään.Onneksi viikonloppuna oli runsaasti neuleaikaa. Sinisistä tilkuista päästään luontevasti siniseen ja valkoiseen: erityisesti sunnuntai-ilta meni tiiviisti television ääressä, sillä pakkohan linnan kättelyt on joka kerta katsoa! Tuntuu tosin siltä, että muutaman viime vuoden aikana pahimmat ylilyönnit ovat vähentyneet ja puvut on valittu suhteellisen hyvällä maulla. Oma suosikkini taisi tosin olla räväkästi juhlakilttiin pukeutunut vuoden professori Howard T. Jacobs, mutta harmillisesti netin kuvat keskittyvät näemmä lähinnä naisten asuihin niin en ensihätään löytänyt tästä asusta otosta linkitettäväksi.

Muuten itsenäisyyspäivä sujui rauhaisissa tunnelmissa. Suurimmat juhlallisuudet Elämänlangalla juhlittiin itseasiassa jo perjantaina, jolloin lähipäiväkodit pitivät yhteisen lipunnoston meidän talomme pihassa. Yksi päiväkodeista on näet vuokralla taloyhtiön alakerran tiloissa. Lapsilla oli hienoja itse askarreltuja lippuja, ja lipunnoston ja Maamme-laulun jälkeen käveltiin vielä kulkueena pieni lenkki ympäri Perkkaata. Hienot juhlallisuudet, ihmettelen vain miten emme lasten kanssa jo viime vuonna tätä huomanneet!

Nyt takaisin mallitilkkusavottaan, että Langankuluttaja saa lisää neulottavaa. Vaan kukahan neuloisi minun osuuteni kirjan töistä?

Ensi viikolla sitten taas uutta Elämänlankaa

7 kommenttia:

verano kirjoitti...

Mä en jotenkin voi ymmärtää, miten vihreä lanka voisi neuloutua sinistä nopeammin ;) Mulla jotenkin käy aina toisin päin :)

Vuoden professori löytyy muuten ainakin Ylen omasta kuvagallerista sivulta 10 (http://yle.fi/linnanjuhlat/2009/kuvagalleria.html). Mitään fiksumpaa linkkiä en ko kuvaan onnistunut aikaan saamaan, höh.

Ilse kirjoitti...

Tai sitten täältä: http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Linnan+miehet+syk%C3%A4hdyttiv%C3%A4t+asuvalinnoilla/1135251286220

hanna_h kirjoitti...

Herra Jacobs oli mun ylivoimainen suosikki myös :D sen maihareissa oli keltaiset nauhat! Aivan mahtavaa.

Mette aka mettuska kirjoitti...

Mullakin kävis varmaan toisin päin noiden värien kanssa, sininen on niiin ihanaa :D Tsemppiä kirjan kanssa!

Anonyymi kirjoitti...

Kiltti oli kyllä hieno veto linnan juhliin. Ja maiharit ehdottomasti. Ite tykkäsin kans stefan lindforsin asusta. Ja molemmat pääsivät jonkin lehden etikettivirhelistalle :)

MysteryKnitter kirjoitti...

Tsemppiä kirjan kanssa! Nyt pääsin vihdoin blogisi loppuun, mutta ettäkö lopettaisin satunnaisen kommentointini...ehei. Ei ei ei. Kyllä täältä tulee aina välillä kommentteja sinne. Anna puikkojen kilistä vaan!

Kaisa kirjoitti...

Olet jo saanut parikin linkkiä, joten en etsi enää kolmatta - mutta Iltalehti kuvasi professorin tyylimokat-sivulleen... Vähän ihmettelen. Kiltti on kansallispuku, mikä taas on ymmärtääkseni hyväksytty juhlavaate. No, ehkä ne maiharit ja ei-polvisukat olivat vähän epäkansallispukumaiset, mutta silti. :)