maanantai 12. lokakuuta 2009

Viikonloppuloma

Ihan ensimmäiseksi: kiitos kaikille kirjakommenteista ja nimiehdotuksista! Pohdimme Langankuluttajan kanssa tämän viikon ja palaamme sitten asiaan ensi maanantaina.

Elämänlangalla vietettiin viikonloppuna vähän niin kuin lomaa, kun mies ja tytär lähtivät Seinäjoelle mummaa ja vaaria tervehtimään ja minä jäin Joelin kanssa pitämään kotia pystyssä. Perjantai-iltana olo alkoi leppoisasti sillä, että minut haettiin kesken jumppaa lapsiparkkiin noutamaan lapsi jolle sattui pieni vahinko, mutta päätin sitten alkuharmistukseni jälkeen että ei anneta moisen häiritä. Käytiin shoppailemassa uudet pöksyt ja sukat ja mentiin päivälliselle Raxiin. No, saattoi sieltä shoppailureissulta myös tarttua äidille vähän kevyttä iltapalaa:Ja sorruin myös marketin hyllystä lohtulankaan. Olen viime vuosina neulonut hirmuisen vähän Novitaa, mutta Nallen alovera-versio on pehmeän tuntuista ja värit ovat kivoja, ja Luxus-sarjan langat tuntuvat kaikki mukavilta käteen. Tuon sinisen värin valitsi kyllä tällä kertaa Joel, joka sai ihan itse päättää tuleva talvipipon värin. Tarjosin kyllä toiveikkaasti ensin vihreää ja punaista, mutta nyt on näemmä iskenyt pojalle sininen kausi. Äitini, joka pitää kovasti sinisestä, kehuikin että onpa Joelilla hyvä maku. Vihreästä Nallesta on tulossa keskikokoinen vauvanmyssy ja kaulaliina Ullan perine-ekstraan jonka deadline on marraskuun alussa, oranssista tulee varmaankin sukkia ja punaisesta Nealle pipo jos se neidille kelpaa. Jos ei, täytynee käydä hakemassa punaista tai roosaa Cloudia Prisman lankahyllystä joukon jatkoksi.Lauantain otimme rennosti, ulkoilimme ja leivoimme porkkanakakkua, ja kävimme illalla kyläilemässä entisten kanssa-asujien luona. Sunnuntaina jatkoimme seikkailuja matkustamalla junalla eksoottiseen itä-Pasilaan josta löysimme obskuurin pienen kiinalaisen ravintolan päivällispaikaksi. Olimme ainoat asiakkaat, ja ravintolan tädit kävivät vuorotellen taputtelemassa Joelin päätä ja tarjoamassa karkkeja, mikä tietysti oli lapsesta erityisen miellyttävää. Loppuhuipennukseksi ehdimme sitten melkein takaisin asemalle junalla kotiin palaavaa iskää vastaan: Nea jäi Seinäjoelle, oli Teemun lähtiessä matkalla mumman ja vaarin kanssa Ilmajoelle tutustumaan Lego-näyttelyyn, ja tulee kuulemma joskus kunhan kerkiää. Luvassa on siis toivottavasti vielä lisää leppoisia päiviä ja neuleaikaa äidille, Joel kun on luonteeltaan paljon paremmin omissa touhuissaan viihtyvä kuin Nea.

Näin tällä viikolla. Ensi viikolla Elämänlangalla sitten juhlallinen palkintojenjulistustilaisuus viime viikon nimikisaan liittyen. Siihen saakka neulomisiin!

Ei kommentteja: