maanantai 19. lokakuuta 2009

Nimittelyä

Elämänlangalla ja Langankuluttajan tykönä on suurella ilolla ja mielenkiinnolla tutkittu tulevan pitsineulekirjan nimikommentteja. Merkintään tuli 90 kommenttia ja useissa oli monta eri nimeä. Vaikka yritimme karsia listasta tuplaehdotukset pois, jäi ihmeteltäväksi silti suurin piirtein 140 nimeä.

Kommentoijien ehdoton ykkössuosikki oli Pitsit/pitsiä puikoille, joka oli meilläkin ensimmäinen ajatus ja olisi tietysti luonteva jatko Punoksille. Muitakin hyviä, hauskoja ja ihania ehdotuksia oli, ja kamalan vaikea päättää oli mitä palkita. Vielä emme myöskään halunneet kiveen kirjoittaa tulevan kirjan nimeä, kun annoitte ison annoksen pohdittavaa.

Jomman kumman tai molempien meistä suosiossa olivat esimerkiksi Suloiset seitit, Langankiertoja puikoille tai Langankierrot kutimille, Yliveto langankierto... ja myös moni muu ehdotus. Ehdottomasti parhaan lopullisen nimen päättäminen kaikista kommenteista oli kertakaikkiaan mahdoton tehtävä.

Aivan ensimmäiseksi arvoisa jury pääsi yksimielisyyteen molempia ilahduttavimmasta ehdotuksesta. Se oli KatriK:n ehdottama "Pitsejä pienellä vaivalla". Tämä ehdotus on nostanut hymyn huulille useampaakin mallitilkkua vääntäessä, ja vaikka emme lupaakaan kirjan töiden syntyvän pienellä vaivalla, haluamme palkita Katrin.

Toista voittajaa emme kertakaikkiaan osanneet valita. Lopulta päädyimme siihen, että arvoimme satunnaislukugeneraattorilla yhden niistä, jotka olivat esittäneet nimeksi Pitsit, pitsiä, tai pitsineuleet puikoille. Näistä voittajaksi valikoitui Värttinä.

Katri ja Värttinä, laittakaa minulle sähköpostia osoitteeseen kristel@iki.fi, arkistoin tietonne ja yritän sitten joskus vuoden päästä kirjan ilmestyttyä muistaa oikeat lahjottavat!

Nyt Elämänlangalla siirrytään manaamaan sukkahousuvalmistajia ja -kauppiaita ja pohtimaan mistä löytää hyvinmuodostuneelle takapuolelle sopivia alavartalon verhoja uuden pikkujouluhenkisen juhlamekon kaveriksi. Niin, ja toki myös neulomaan, tällä hetkellä enimmäkseen erilaisia mallitilkkuja ja -kappaleita. Ensi viikolla sitten ehkä kuvallistakin Elämänlankaa.

P.S. Kai huomasitte uuden Ullan ilmestyneen? Minultakin on taas vaihteeksi ohje.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ostin muuten joku viikko sitten kirjanne Hobboksista ja myyjä sanoi, että se oli todennäköisesti viimeinen kappale mitä mistään kaupasta löytyy. Kerrankin oli tuuria :) Hieno ja mielenkiintoinen kirja se onkin.

Ja jos rapakon takaa tilaaminen ei pelota, niin täällä ainakin on sukkahousuja: http://www.makingitbig.com/product/574/13 En ole heidän sukkiksiaan koskaan tilannut, mutta kylläkin muita vaatteita. Ja toisin kuin monella muulla merkillä, heillä tuntuu olevan jopa vähän väljempi mitoitus kuin mitä kokotaulukot antaa ymmärtää :)

Ilse

Anonyymi kirjoitti...

Tjaah, jatkan vielä sukkahousumonologiani. Piipahdin tänään Espan Lorellassa ja siellä oli niitä myynnissä ainakin koossa 48-60. Eri asia on sitten kenelle nämä yhden koon viritelmät sopivat.

Huomaako että olen sukkahousujen suurkuluttaja? :p

Ilse