maanantai 26. lokakuuta 2009

Hatuttaa

Näin syksyn saapuessa tuntuu hatuttavan sekä kirjaimellisesti että kuvainnollisesti. Neulaisin tuossa Joelille myssyn, mutta voitte nyt vain kuvitella tähän alle kuvan Novita Cloudin farkunsinisestä piposta jossa on iso pyöreä tupsu pään päällä. Otin ison satsin kuvia, mutta kamera ja tietokone kieltäytyivät yhteistyöstä: kone kyllä poisti kuvat kamerasta, muttei sitten tuonutkaan niitä kuvankäsittelyohjelmaan. Voitte samalla muuten kuvitella Nean päähän samanlaisen hatun punaisena, se on vanha mutta edelleen mieluisassa käytössä. Ei se mitään, lapset liikkuvat niin vilkkaasti ja tyypillisesti eri suuntiin, että kuva olisi kuitenkin epätarkka. Eiköhän tässä hatutuksessa pääasia ole, että pipo kelpaa päähän, valokuvatodisteet ehtii sitten myöhemminkin.

Lisäksi hatuttaa perinneohje. Lupasin jo aikaa sitten tehdä Ullan tulossa olevaan perinne-ekstraan siksakmyssyn ja avaimenreikäkaulaliinan ohjeen. Ohje on valmis, mutta ensimmäisestä mallikappaleestani tuli pieni, toista neuloin ja purin useampaan otteeseen kun tein virheitä, ja kolmas meni kokonaan purkuun kun ihmettelin suurta kokoa ja huomasin sitten että olin koko ajan neulonut noin 44 silmukalla enkä suinkaan neljälläkymmenellä. Noin pienessä työssä niinkin vähällä valitettavasti on väliä. Voisi kuvitella, että tällä neulekokemuksella osaisi neuloa vauvanmyssyn jossa pääasiassa neulotaan aina oikein, mutta yllättävän vaikeaa tuo näyttää olevan.Viimeinen hatutuksen aihe on harmitus viikonloppuna tulleista uutisista: nettineulelehti Knotions lopettaa, eli numero jonka piti ilmestyä ensi viikolla jääkin tulematta. Laitoin oman ohjeeni, Bouquet mittens -lapaset, Ravelryyn sen sijaan, mutta vähän silti harmittaa. Päätoimittaja Jody teki hirveästi työtä lehden eteen, mutta resurssit loppuivat sitten kesken. Toki ymmärrän taloudelliset ja ajankäytölliset realiteetit, mutta surullista silti.

Nyt taidan poistua hattuilemaan niitä vauvanmyssyjä, että saan edes yhden valmiiksi perinne-Ullan deadlineen mennessä. Lupasin esimerkiksi ottaa työvaihekuvat siksakmyssyn ompelusta, mikäli päivänvalo tässä lähiaikoina sallisi. Ensi viikolla sitten kenties kuvallisempaa Elämänlankaa, jahka keskustelen aiheesta vakavasti kamerani ja tietokoneeni kanssa.

8 kommenttia:

verano kirjoitti...

Muakin on viime päivinä hatuttanut kovasti. Innostuin nimittäin loppuviikosta (noin vuoden tauon jälkeen, heh) Bayretin neulomisesta. Eka kaavion toisto on jo voiton puolella ja syntyvä neule vaikuttaa erittäin lupaavalta.

Kiitos ihanasta ohjeesta! :)

Villasukka kirjoitti...

Hih, me on käytetty melkein samaa kuviota - sinä lapasissa, minä hansikkaissa http://bitsofyarn.blogspot.com/2009/09/sshhh.html
Sulla on enemmän nyppyjä ja kauniimpi kokonaisuus.

tuijam kirjoitti...

Ei noiden lasten tamineiden neulominen aina onnistu vaikka kuinka olisi halua ja taitoa, sen on varmaan jokainen huomannut. Ehkä ne osaavat keppostella kuten lapsetkin ;-)
Välillä menee pitkään ihan ok, ja sitten, mitä ihmettä mä oikein ajattelin kun tällaiset tuli..?

Tässä taannoin oli hauska huomata miten taitava lapseton neuloja ei pitänyt lasten tamineiden neulomista minkäänlaisena haasteena, ja sitten tuloksena olikin sellaiset neuleet että tämä äitineuloja pudisteli epäuskoisena päätään. Purkutuomio tuli.

Mutta näin se homma etenee ja aina oppii uutta, jos vain haluaa ;-D

uhoava gnu kirjoitti...

Hienot lapaset! Kurja juttu tuo Knotions.

Minunkin piti siihen perinne-Ullaan kirjoittaa Kerttujen ohje ullanmuotoiseksi... Milloin on deadline?

verano kirjoitti...

Uhoava Gnu: DL on 5.11. :)

TiinaV kirjoitti...

Hienot lapaset!

ColibriDreams kirjoitti...

Kauniit lapaset! Toivottavasti kamera suostuu paremmin yhteistyöhön ensi viikolla.

MysteryKnitter kirjoitti...

Hienoa tietää siitä uudesta kirjaprojektistasi. Tsemppiä vaan sinnepäin!