maanantai 21. syyskuuta 2009

Käpälöintiä

Syyskuu kuluu kuin siivillä, ja Sukkasatoon olisi tarkoitus tehdä käpälänlämmittimiä. Joku on kuitenkin ilmeisesti unohtanut laittaa neuletajunnalleni muistion siitä, että tarkoitettiin takakäpäliä. Samaten kai 52 Pair Plungeen oli tarkoitus tehdä sukkia eikä erilaisia käsiin laitettavia asioita.Viime viikon Knotions-lapaset ovat valmiit, mutta olen testineulojien raportteja odotellessani vääntänyt ohjeesta vielä kämmekäsmuunnostakin. Raikkaan vihreisiin lapasiin sointui loistavasti oranssinhehkuva Sonne-sävyinen Wollmeise -sukkalanka, joten nyt minulla on reippaan väriset ranteenlämmittimet jahka syksy vähän vielä viilenee. Näistä enemmän kuvia sitten vasta Knotionsin ilmestyessä. Tuo Sonne-väri on muuten luonnossa aivan loistava, keinovalo ja pikkukamera eivät tee sille laisinkaan oikeutta.

Ettei tässä vielä kaikki, olen lupautunut neulomaan peräti kaksi paria kynsikkäitä eri tahoille. Keväällä tein ystävälle Lanettista tiiviit käsineet vaelluskäyttöön, ja kynsikkäät ovat matkustaneet nyt paitsi lappiin myös viimeksi muutama viikko sitten Islantiin. Jo keväällä oli puhetta toisen tiukan kädenlämmitinparin väkertämisestä, mutta projekti on edistynyt huomattavan hitaasti. (Ostin oikean sävyistä Lanettia Seinäjoelta kesällä, mutta lanka on edelleen kaupan paperipussissa.) Nyt säät viilenevät niin, että täytyy luultavasti ottaa kynsikäs kauniiseen käteen ja aikaansaada.Myöskin oli taannoin neuletapaamisessa puhe Villasadun kanssa, että Sadun poika kaipaa kynsikkäitä. Teini-ikäiseen tyyliin kuuluu kuulemma ehdottomasti musta, mutta näihin käsineisiin ei tarvitse neuloa peltiä Lanettista vaan ihan normaalitiheyksinen seiskaveikka kelpaa. Diilasimme Sadun kanssa että saan materiaalikulut ja vähän vaivanpalkkaa, ja mikä parasta Satu päättelee itse langanpäät. Hän taisi epäillä, että kynsikkään langanpäiden päätteleminen tuplaisi äkkiä käsineiden hinnan. Poika oli reippaana nuorena miehenä piirtänyt minulle kädenkuvan mittoineen paperille, joten mallikäsikin löytyy.

Näillä tassuilla siis mennään, ja sukkia tulee sitten taas jossain välissä jahka kerkiää. Välillä saattaisi kyllä taas paidatuttaakin, ja itse kukin meillä tarvitsisi hatun tahi myssyn talveksi. Katsotaan sitten ensi viikolla, onko mitään edistystä tapahtunut. Silloin taas uutta Elämänlankaa.

2 kommenttia:

aura kirjoitti...

Mullakin normaalisti on aina sukat puikoilla, mutta nyt sukkasadon alettua on sukanneulominen jotenkin jäänyt. Tai no, yhdet sukat on puikoilla, mutta niihin en ole koskenut varmaan kuukauteen.

MysteryKnitter kirjoitti...

You will tame it! I know it.