maanantai 8. kesäkuuta 2009

Yllytyshullu

Elämänlangalla on kuluneen viikon aikana jouduttu vakavan neuleaiheisen yllytyshulluuden uhriksi. Olen normaalisti hirveän huono osallistumaan yhteistempauksiin ja knit-alongeihin joita en itse emännöi, koska en ikinä saa mitään valmiiksi ajoissa jos millään neuleprojektilla on deadline. Nyt kuitenkin iski takavasemmalta kaksi erilaista projektia joihin oli ihan pakko ilmoittautua.

Olen viime kuukausina mielenkiinnolla seuraillut, kuinka All Tangled Up -blogin Polly on osallistunut 52 pair plunge -projektiin jonka toinen kierros loppui toukokuun loppuun. Kun kolmannen kierroksen ilmoittautuminen sitten aukesi, päätin hassuuksissani ilmoittautua mukaan neulomaan sukkia vuoden ajaksi. Ideana on siis neuloa vuoden aikana 52 sukkaparia: säärystimiä, tossuja jne ei lasketa, mutta esimerkiksi vauvansukkia saa kyllä neuloa mielin määrin.Kun on neulottava sukkia, niin täytyyhän sitä toki hankkia myös ohjeita. Viime kuun neuletapaamisessa Sudrana -san uhkaili haluavansa eroon kirjoista Sock Innovation sekä Knitting Socks With Handpainted Yarn, ja ilmoittauduin välittömästi vapaaehtoiseksi adoptoimaan opukset. San toi kirjat viime torstain tapaamiseen josta kuskasin ne onnellisena kotiin. (Maksua ei tosin vielä ole suoritettu koska en ole saanut tilinumeroa.)

Langastakaan ei ole pulaa, varsinkin kun oma kulta auttaa. Teemu oli yli viikon työmatkalla jenkeissä, ja ansioitui taas neulojan ihannemieheydessä. Kun tulin lasten kanssa sunnuntai-iltana puistosta kotiin, oli tietokoneen vieressä odottamassa paperikassissa kaksi vyyhtiä ihanaa sukkalankaa Purl Knit Cafésta. Lanka on suurin piirtein Jitterbugin vahvuista Sunshine Yarnsin Classic-sukkalankaa väreissä Mustard Seed ja Leafeater.Sopivasti tätä sukkahulluutta tukemaan Äiti-Puffa otti ja tempaisi pystyyn Kesäyön hullutuksen. KYH haastaa osallistujat aloittamaan kesäkuun 1.-20. päivä joka päivälle uuden neule- tai virkkausprojektin. Töitä ei kuitenkaan saa jättää määrättömästi roikkumaan, vaan ne pitää viimeistellä heinäkuun loppuun mennessä jolloin lasketaan saldo. Tämähän tietysti sopii aivan mainiosti yhteen sukkaneulevuoden kanssa.Arvata saattaa, kuinka tähän mennessä on käynyt. Olen aloittanut yhdet sukat itselleni, yhdet Nealle, sekä kahdet vauvansukat lahjakoriin. Tähän mennessä on syntynyt myös yksi tiskirätti, ja puikoille on päässyt pusero ja kaulahuivi itselle. Tämän päivän työtä en vielä ole päättänyt, mutta Novitan Luxus Wavesta voisi vääntäistä jonkun pikaisen kesähattusen tai päähuivin ettei tarvitsisi ihan joka päivä käyttää Sea Silk -baskeria. Kahtellaan. Huomaatteko, kuinka sukatus häviää heti kun niitä sukkia pitäisi neuloa kuin heikkopäinen?

Ellei minusta kuulu ensi viikolla, kannattaa tulla kaivelemaan etten ole hautautunut keskeneräisiin töihin tai seivästänyt itseäni sukkapuikkoon. Mikäli moisilta onnettomuuksilta vältytään, on ensi viikolla jälleen luvassa uutta Elämänlankaa.

5 kommenttia:

Katju kirjoitti...

No kyllä neulomisvauhti tulee olemaan hurja - ihan jo hengästyi suunnitelmistasi.

hillanen kirjoitti...

Oih, miten kauniita lankoja Jenkkilästä. Haluun sinne! Pidän muuten blogistasi, vaikken ole aiemmin sitä tainnut kertoakaan. :)

Mette kirjoitti...

Juu minkäkin sorruin tuohon hullutukseen ;) Näyttää kyl hyvältä sun tahtis.

-päivi- kirjoitti...

hih ! minulle sopii aina neuloa ihania pitsisukkia ;D - nyt on myös se ihme tapahtunut, että otin kahteen vasempaan käteeni pyöröpuikot Porvoon KIP tapahtumassa lauantaina ja perinnetyöksi valitiin lapsen säärystimet !

MysteryKnitter kirjoitti...

Kuulostaa haastavalta. Mutta kyl sä ne kesytät. Usko pois.