maanantai 11. toukokuuta 2009

Naps

Elämänlangan syntymäpäivälähetys on peruutettu tämän tärkeän ja kiireellisen onnettomuusraportin vuoksi. Herkimpiä lukijoita kehotetaan varaamaan käden ulottuville kerä lohtualpakkaa tueksi ja turvaksi, sillä merkintä sisältää järkyttävää kuvamateriaalia.

Tapahtumasarja alkoi lauantai-iltana rauhallisessa kerrostaloasunnossa Leppävaarassa, kun maisteri Elämänlanka viimeisteli juuri valmistunutta Springtime Swirl -huivia pingottamalla työtä parisängyn petauspatjan alle. Viimeisiä pingotusneuloja asetellessa huivista kuului vaimea "naps", ja kohta jonka olisi pitänyt näyttää tältä:...pakeni silmukat kiemurrellen joka suuntaan, ja näytti lopuksi paniikissa työhön pisteltyjen tukineulojen jälkeen tältä:Koska myöhään illalla ei ollut mitään tehtävissä, huivi jäi pingotukseen yöksi ja koko seuraavaksi päiväksi. Huivikuvaukset myyntiohjetta varten on kuitenkin sovittu jo tiistaiksi, joten äitienpäivän iltana täytyi uskaltautua irrottamaan neulat ja pelastamaan mitä pelastettavissa oli.

Onneksi sankarineuloja ei pienistä pelästy. Ystävä huomautti, että huivissa käytetty TitanWoolin Merinos Extra huopuu, joten aivan alkajaisiksi kaivettiin urheasti työstä katkenneet langanpäät ja huovutettiin niiden jatkeeksi kunnollisen mittaiset langat päättelyä varten. Sitten huivitohtorimme pudotti varovasti epämääräisimmät irronneet silmukat kunnes sai poimittua ehjän kerroksen sukkapuikolle. Tämän jälkeen seurasi se inhottava vaihe, jossa yritetään rekonstruoida pitsistä pudonneita silmukoita takaisin oikeanlaiseksi kuvioksi. Yritys ei onnistunut täydellisesti, mutta aivan tarpeeksi hyvin:Hurjan huivinpelastusoperaation jälkeen sankarineuloja palkitsi itsensä suurella annoksella suklaajäätelöä ja kermavaahtoa, ja palasi jälleen pitsineuleiden pariin. Nyt puikoilla on tosin paksumpi lanka ja pienempi projekti. Tulevasta pitsistä vielä tuokiokuva, joka otettiin äitienpäivänä Tuusulassa: japanilainen neulekirja ja tekeillä oleva kesähattu.Näihin rauhallisempiin tunnelmiin päätämme tämänkertaisen raporttimme Elämänlangalta. Ensi viikolla palaamme normaalilähetykseen ja luvattuun syntymäpäiväreportaasiin.

18 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Huhhuh, karmaisevaa! Onneksi sait korjattua!

Samma kirjoitti...

Hienosti korjattu!

Tuittunen kirjoitti...

Voi apua, neulojan painajainen! Hienosti olit kyllä korjannut.

Nunt kirjoitti...

Härregyyd! Upeasti pelastettu :)

Tuazophia kirjoitti...

Hui, kammottavaa! Pelkään jo ajatustakin vastaavasta onnettomuudesta. Ehkä pitäisi jättää pingottamatta? ;)

Itse olen huivin neulomisessa pahasti jäljessä eli vasta vihjeessä 5. Ensin olivat lapset sairaana ja nyt viimeemmäksi itse jäi kuumeisena vähemmälle tuo puikkojen pitely. Mutta kyllä tämä tästä edistyy vielä tuohon pelottavaan pingotukseenkin.

Elina kirjoitti...

Kamalaa! :O Onneksi lanka oli huopuvaa ja sait korjattua varsin mallikkaasti!

Hippurippusen olen myöhässä vihjeiden kanssa minäkin kuten Tuazophia, kutonen yhä vasta aluillaan. Mutta jännityksellä odotan lisää, huivista on tulossa kaunis!

Totoro kirjoitti...

Kääk, kauheeta! Hatunnoston arvoinen pelastus. Asiasta toiseen - Franklin rustasi muutaman mainion limerikin (http://the-panopticon.blogspot.com/2009/05/verses-scrawled-on-back-of-old-ball.html)

makepeace75 kirjoitti...

Huj! Melkein otti puNpusta. :o) Onneksi sait pelastettua. Minen kyllä olisi osannut yhtään korjata tuolleen takaperoisesti..

Heidi kirjoitti...

Hieno pelastusoperaatio! Ainakin minun silmiini korjaus näyttää oikein hyvältä.

Katju kirjoitti...

iiiiiiiiik.....painajainen....mutta hienosto korjattu!

vattumato kirjoitti...

Mielettömän hienosti korjattu! Multa olisi kyllä päässyt itku sekä ääräpää poikineen.

Kaisa kirjoitti...

AAAARGH!! Minulla on paha tapa pingottaa huivit jotta soi, koskahan joudun itse tuohon tilanteeseen...

ColibriDreams kirjoitti...

Hui! Onneksi pelastusoperaatio onnistui.

Nna kirjoitti...

Ihailtavaa kylmäpäisyyttä tuollaisessa kamalassa tilanteessa.

TiinaV kirjoitti...

Huh, huh, pieniä sydämentykytyksiä!
Hienosti sait huivin korjattua, tuskinpa sitä valmiista näkee, ellei tiedä etsiä!
Lankaa kannattaa jättää pieni nöttönen vastaisuuden varalle..

zeska kirjoitti...

Täytyy sanoa että en erota korjausta vieläkään otetuista kuvista - onnistui hyvin!

Eikku kirjoitti...

Multa olis varmaan mennyt hermot! Hienosti selvisit!
Kysymys: onko Punokset puikoille-kirjasta tulossa uusintapainos?
Mukavaa viikonloppua!

MysteryKnitter kirjoitti...

No voi myrkkyjen kevät, minkä teki! Onneksi sait pelastetuksi. Minä olisin joutunut paniikkiin, ja pahaan sittenkin.