maanantai 17. marraskuuta 2008

Vapaa viikonloppu

Neulojalla ja neulojan miehellä oli vapaa viikonloppu, kun maisterin vanhemmat kaappasivat jälkikasvun yökylään peräti kahdeksi yöksi. Lauantaiaamuna nukutti ruhtinaallisesti melkein kahdeksaan, ja sunnuntaina uni maittoi kymmeneen asti kun viimein upposi tajuntaan asti se, että voi nukkua ihan kokonaisen yön eikä kukaan valita aamuneljältä että makuuhuoneen kaapin takana on jotain pelottavaa ja äidin pitää ehdottomasti katsoa taskulampulla kaapin ja seinän väliseen rakoon.Mitä mahtaa neuloja tehdä viikonloppuvapaalla? Neuloo television ääressä viiniä siemaillen, toki. Lauantai-illaksi sain houkuteltua ystävän katsomaan kanssani On the Beach -minisarjan, jossa maailmanloppu tulee vaihteeksi ydinlaskeuman muodossa. Väitin kyllä nyyhkyelokuvien riittävän taas vähäksi aikaa, mutta katselin silti vielä illan ratoksi itsekseni Moulin Rougen. DVD-kokoelmani on kieltämättä vähän aneeminen, mutta parantelen tilannetta vähitellen heräteostelemalla elokuvia.Viime viikon tilkkuilu jäi päälle, ja vapaana viikonloppuna tilkkumopo suorastaan karkasi käsistä. Nyt on käytetty jämät niin Koigusta kuin Lorna's Laces -sukkalangasta, Shibuiknits Sockista ja tuikitavallisesta Sisusta. Ettei sukkalanka loppuisi, piti sitten sortua tilaamaan Little Knitsistä Ranco-sukkalankaa... Vasta sunnuntai-iltana iski äkillinen halu neuloa jotain aivan muuta kuin tilkkuja. Tarjolla olisi keltatweediä lankaa jota myöskin ostin Little Knitsistä, ja josta olisi tulossa itselleni vaate jahka osaisin päättää yksityiskohdista. Huppu? Haluaisin hupun vaikka en keksi mitä ihmeen järkevää käyttöä sillä minulle olisi. Takki vetoketjulla vaiko paitaversio? Taskut? Millaisia palmikoita? Arvannette, että jatkoin peittotilkkujen neulomista koska päätösten tekeminen oli liian vaikeaa.Jotain neulesuunnittelun hedelmiä on viimein myös julki, sillä Knotions selvisi viimein teknillisistä ongelmistaan, ja talvinumero julkaistiin yöllä. Yllä näkyvien Magic Mirror Mittensien lisäksi numerossa on minulta myös pieni pakina. Ravelryssä oli yön aikana ehtinyt tulla jo yksi kiittävä kommentti siitäkin. Jänskää!

Näissä leppoisissa tunnelmissa tähän neuleviikkoon. Ensi viikolla siis lisää Elämänlankaa.

6 kommenttia:

tikru kirjoitti...

Onnittelut lapasista, ne on tosi kauniit. Ja pakina oli mielenkiintoista luettavaa. Kiitos kokemuksien jakamisesta. :)
Ja tuo oottaminen on kyllä jännityshuippuja :) Twistiäkin venattiin lähes 2vkoa yli.

hanna-h kirjoitti...

Lapasista oonkin jo kertonut mielipiteeni ;) Ihanat! Ja keltasesta tweedistä joku huppari, ei ainakaan vetskaria eikä mielellään taskuja. Ja palmikot.. noh. luotan sun palmikkomakuun, etköhän sä jotain vinkeää kehitä.
Mun mielestä toi On the beach on kyllä paljon nyyhkyttävämpi kuin Moulin Rouge :P Tosin jälkimmäistäkin katsoo ilokseen Ewanin ansiosta.

Markka kirjoitti...

No NYT mä jätän sen kommentin :D

Mun piti vähän lirkutella siitä et on aikasta tosi kivat lapaset, toivottavasti osaan tehdä nuo.

Sit sitäki et moulin rouge on ihana. Ku siinä on Ewan.

Ja et huput on parhaita. Sellaset oikein isot.

Ja et ihania tilkkuja, odotamme innolla paljon kiroilua sisältävää postausta missä kerrot peiton kokoamisesta.

Ja ja ja...

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin harrastin noita tilkkuja jokin aika sitten. Meinasi tulla ikuisuusprojekti, koska minulta ainakin meni puoli tuntia per tilkku. Huh. Ei tullut peittoa vaan tyynyjä, kuvia on blogini ihan ensimmäisessä postauksessa. Mutta käytin menetelmää, jossa puolet seuraavan tilkun silmukoista poimitaan edellisen reunasta ja langanpäät neulotaan ensimmäisen kerroksen sisään (Suuri Käsityölehti 4/06, toinen versio neliöistä sama lehti 2/06). Siinä säästyi järkyttävältä viimeistelyurakalta ja ihme kyllä, työ valmistui.. Mutta tilkkuina tehden voi tietysti suunnitella paremmin.

Satu H kirjoitti...

hyvä artkkeli!

MysteryKnitter kirjoitti...

Great article! Great mittens! You can write & knit.