maanantai 4. elokuuta 2008

Onni on oma neulepusero

Koska en ole ihan pienimmästä päästä ihmisiä, tulen suhteellisen harvoin neuloneeksi itselleni mitään puserokokoisia vaatteita. Yksi syy siihen on tietysti se, että neuleohjeet suunnitellaan tyypillisesti pienempiin kokoihin, ja valitettavan usein isommat mallit ovat säkkejä.



Nyt tartuin pitkästä aikaa toimeen ihan oikein mittanauhan ja laskukoneen kanssa ja suunnittelin sellaisen puseron joka on tehty juuri minulle. Ylläolevaa hihaa vilauttelinkin jo aiemmin keskeneräisenä. Nyt se on valmis, niin kuin on koko puserokin. Kiitollisesti myös helteet näyttävät olevan tältä erää ohitse, joten puseroa voi käyttääkin. Villa-puuvillasekoite on yllättävän viileä ja mukava päällä, olen aivan ihastunut.



Tähän neuletyöhön olen aivan suunnattoman tyytyväinen, sillä tunikasta tuli juuri sellainen kuin toivoin. Kannatti siis neuloa ja purkaa hihaa muutamaan otteeseen! Hihansuun ja kauluksen reunojen palmikkokuvio löytyy Barbara Walkerin neulemallikirjoista nimellä Windblown Cable, kauluksen aloituskolmio taas on omasta päästä. Hihat ovat 3/4 -mittaiset siksi, että minulle tulee tyypillisesti kuuma neuleissa ja kiskon hihoja koko ajan ylös ranteista kohti kyynärpäätä. Erityisesti ilahduttaa se, että vaikka tunsin itseni elefantiksi kun neuloin vartalokappaleen alkuosaa, valmis vaate näyttää päällä oikein istuvalta eikä laisinkaan siltä että lisäisi painoa radikaalisti. Sileä suljettu neule ei tietenkään ole kiinnostavimmasta päästä neulottavaa, mutta päällä se näyttää hyvältä.



Tässä vielä muotoiluyksityiskohta: kavennukset alkavat helmasta ja jatkuvat rintamuotoiluihin asti. Kapein kohta tulee siis juuri rinnan alle, ja lisää tilaa neulotaan sitten lyhennetyillä kerroksilla. Malli sopii siis loistavasti tällaiselle tissit ja takapuoli -muotoiselle. Laskin ohjeeseen kuitenkin melkoisen määrän kokoja erilaisille lantio-rinnan alaympärys -yhdistelmille, kun isot ihmiset eivät kaikki ole samasta muotista. Loppujen lopuksi vartalokappaleen kokoyhdistelmiä taisi tulla taulukkoon peräti 35. Omassa tunikassani lantionympärys on peräti 140 cm ja rinnan alaympärys muistaakseni 105, mutta vaihtoehtoja riittää sekä pienempiin että himpun verran suurempiinkin kokoihin. Hihoissa taas on viisi eri kokovaihtoehtoa.



Pidän kaula-aukosta kovasti. Etukappaleen kohdalla epäilytti josko aukko sittenkin olisi liian ahdas, mutta siitä tulikin juuri sopiva. Kaula-aukon takaosakin antaa vähän lisää tilaa, ja se taas unohtui tunikaa päälle sovitellessa. (Sievät helmikorut ovat muuten Helmetistä.)



Pitää vielä esitellä kaula-aukko takaa. Olen nimittäin niin kovasti ylpeä siitä, että osaan nyt vihdoin ja viimein silmukoida näin sievästi.



Annoin tälle neuleelle nimeksi Curvy Cables Tunic, ja tämäkin ohje on tulossa myyntiin jossain välissä. Tällä kertaa, koska kyseessä on suuri työ jossa on paljon yhdistelymahdollisuuksia, halusin ehdottomasti testineulojan ennen kuin uskallan laittaa ohjeen julki. Tui heittäytyi rohkeasti työhön, vaikka joutuikin aluksi neulomaan ihan sokkona viitteellisen ohjeen ja keskeneräisestä työstä huonossa valaistuksessa peilin kautta otettujen valokuvien kera. (Ei, niitä kuvia ette näe, vaikka tietystihän ne ovat aika taiteellisia.) Lankana tässä siis on Rowanin Wool Cotton, menekki tähän minun kokooni 750 grammaa aika tarkkaan. Tui neuloo omaa kappalettaan Novitan Bambusta.

Kaikenkaikkiaan siis erinomaisen onnistunut neule, olen kovasti tyytyväinen. Seuraavaksi pitääkin sitten käydä syksyn Ulla-ohjeiden kimppuun, pari asiaa olisi tekeillä ja tunnetustihan deadlinet hiipivät aina kimppuun salakavalasti vaikka kuinka kuvittelisi että aikaa on.

Ensi viikolla Elämänlangalla seikkaillaankin muissa aiheissa, sillä taas on se aika vuodesta.

24 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella upea tunika ja ison urakan teit. Hieno!

verano kirjoitti...

Kaunis ja juuri sinunlainen neule :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana tunika!
Juuri tälläisen haluaisin itselle, ongelma on vain se, ettei ohjeita ole ja toisekseen, se neulomisurakka...
Mutta odottelen siis ohjetta, luulenpa, että tämä on kenties pakko toteuttaa itselle!

Terhi kirjoitti...

Onpa kaunis tunika, sopii sulle tosi hyvin, ja värikin on ihana! Muotoilu näyttää siltä, että voisi sopia mullekin. Ja hihoista tykkään erityisen paljon. :-)

Silkkivilla kirjoitti...

kaunis tuo kaula-aukko kyllä!
-elli-

Tuula kirjoitti...

Tosi ihana neule! Kaula-aukon kuviointi tosi kaunis! Tykkään!

Jenni kirjoitti...

Onnittelut upeasta ja istuvasta neuleesta! Ihan kuin se olisi neulottu suoraan päällesi!

Anonyymi kirjoitti...

Valtavan kaunis tunika. Tämän haluan ehdottomasti neuloa itselleni.Ohjetta odotellessa prosessineuloja lähteekin selaamaan mahdollisia lankavaihtoehtoja :)

Anonyymi kirjoitti...

Vau, miten ihana tunika! Ihastelin sitä jo keskeneräisenä, mutta valmiina se on vielä kivempi. Nyt vain pitää toivoa hyvää säätä, Dipoli kun tuppaa olemaan hieman ahdas sateella...

Miriva kirjoitti...

Aivan ihana pusero, itsekkin haluaisin (jopa saman värisenä). Mutta lienee tuo mallisi sopii hieman pitemmille kuin minä (1 1/2 metrin hukkapala), jonka ympäryysmittoista löytyy nuo pituudesta puuttuvat sentit tuplaantuneena. Miten liene tuota valmistuvaa ohjetta voisi soveltaa lyhyemmällekkin?

Tuazophia kirjoitti...

Ihana paita! Jos vain mitenkään uskoisin ikinä tekeväni noin pitkän matkan sileää, saman väristä neuletta, tässä olisi juuri niitä ominaisuuksia, joita haluaisin!

Anonyymi kirjoitti...

Todella kaunis neule! Ohjeen hankkimista ajatellen, olisiko millainen järjestely hankkia ohje ilman Ravelry- tunnuksia?

MaryAnn

Susanna kirjoitti...

Todella upea! Kauniita yksityiskohtia, ja mä niin tykkään kun tehdään muotoa lyhennetyillä kerroksilla ja muilla kikoilla.

Ai hitsi ne sarjontaohjeet. pitää kaivautua kaappiin etsimään :D

Totoro kirjoitti...

Nuo hihansuut ja kaula-aukko ovat todella kauniit, sulla on sitten silmää yksityiskohdille. Näyttävä neule näyttävälle naiselle, tyylikäs ja pukeva.

Makepeace75 kirjoitti...

Todella kaunis neule! Tuo menee kyllä listalleni, vaikken olekaan vielä koskaan uskaltautunut noin ison projektin kimppuun. Ehkä vielä joskus! Kaula-aukko on todella ihana.

Taina kirjoitti...

Lähes sanaton ihastuksesta!
Juuri minun makuuni: suurimmaksi osaksi sileää neuletta, vartalon mukaan muotoiltu, taidokkaat yksityiskohdat.

SharonO kirjoitti...

I don't understand a word but I can see that this is a BEAUTIFUL sweater. It fits very well. The decoration is lovely but not overwhelming. Congratulations!

satumh kirjoitti...

kaunis, niin sun näköinen neule! :)

Matleena kirjoitti...

Jatkanpa kehuja: kaunis tunika ja voi noita ihania , taidokkaita yksityiskohtia!

Matleena kirjoitti...

Palasin vielä kerran kiittelemään ohjeista kirjassa Punokset puikoille! Yksi Aura-huivi valmistunut ja näytillä blogissani kiinnostuneille. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis neule!
Käyppäs vilkaisemassa kuvia topista blogissani! Kiitos ohjeesta!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan upea neule taas =)!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa työtä! Tuon kaula-aukon minä kyllä lainaan ;)

MysteryKnitter kirjoitti...

You tamed it! I am happy for you!