maanantai 13. helmikuuta 2006

Verta, hikeä ja kyyneleitä

Tämä on vastaaja. Maisteri Elämänlangan blogikirjoituspalvelussa on tällä hetkellä ruuhkaa. Asiakaspalvelijamme on juuri nyt neulomassa olympianeulettaan. Olkaa hyvä, ja jättäkää viesti näiden kuvien jälkeen.

Elämänlangalla aloitettiin neuleolympialaiset oikeaoppisesti neulomalla mallitilkku. Oikeaoppisuus loppuikin sitten siihen. Olympiasuunnitelmissa oli kirjoneule pyöröneuleena, mutta ajan säästämiseksi mallitilkku syntyi tasona ja yksivärisenä. Voitte vapaasti muistuttaa minua tästä sitten kun kiroilen väärän kokoista lopputulosta. Mallitilkusta ei ole kuvaa, koska tilkku purettiin ja käytettiin saman tien itse kisatyöhön.Itse kisa aloitettiin aitoon urheilijatapaan välineongelmilla. Voitelu oli pielessä, sillä silmukat luistivat Ebaysta halvalla ostetulla pyöröpuikolla suunnilleen yhtä sujuvasti kuin täi tervassa, ja kun puseron helman viides helmineulekerros oli meneillään, puikosta katkesi välikaapeli. Asiaankuuluvien kirosanojen ("Puikkoja, perkele!") jälkeen työ siirtyi uskollisille Addeille, joissa on luisto kohdallaan eikä katkeamisiakaan ole tähän mennessä sattunut.Sunnuntain kuvaussessioon mennessä kisatyötä oli valmiina tämän verran. Tällä erää esitteillä on kisatyön nurja puoli. Voitte kuvitella millainen määrä langanpäitä on kirjoneuleessa, johon neulotaan toisesta työstä purettuja korkeintaan viidentoista gramman nyssäköitä. Alan kallistua sille kannalle, että pidän jossain vaiheessa päättelytalkoot ennen kuin jatkan työtä, ja jos työ menee niin pieleen että se täytyisi purkaa, viskaan tekeleen pesukoneeseen ja leikkaan lopputuloksesta patalappuja.Sakset odottavat jo innolla vuoroaan. Niille on luvattu, että ne pääsevät leikkaamaan neuletta vaikka työ onnistuisikin. Vartalo-osa neulotaan nimittäin pyörönä harteille asti ja kädentiet leikataan.

Nyt suuntaan Garnstudion sivuille tutkimaan norjalaisneuleiden mittoja, jotta voisin jossain vaiheessa päättää kuinka pitkäksi pusero pitäisi neuloa. Lisäksi pitäisi ehkä vielä miettiä hihojakin, mutta ehkä sitten ensi viikolla.

Lisää Elämänlankaa jälleen viikon kuluttua, olettaen että sormet vielä toimivat olympiarutistuksen jälkeen.

6 kommenttia:

DistantKnitter kirjoitti...

Oletko ajatellut, että päättelisit langanpäät kiertäen samalla, kun neulot? Tein itse viime keväänä slipoverin, jossa niin tein, ja se ei ehkä nopeuttanut neulomista, mutta kun neule oli neulottu, se oli valmis! K. Fassettin kirjoissa ainakin on neuvottu kuvallisestikin samanaikainen päättely.

Soile kirjoitti...

Suosittelen lämpöisesti langanpäiden päättelyä samalla kuin neulot kuten distantknitter sanoo tuossa yläpuolella. Toimii ja pääteltävät langanpäät: 0

Kristel kirjoitti...

Kiitos vinkistä. :D Kun nyt oikein muistiaan kaivelee, niin olenhan minä tuonkin idean neulekirjastossani tavannut... Täytyypä testata. :D

pirjetta kirjoitti...

Nautiskellen luin taas tekstiäsi. Miten armoitettu kirjoittaja oletkaan. Hymy karehti suupielissäni taas, ties monennenko kerran. Ajattelin heittää sulle haasteen. Mitä, jos tekaisisitkin oikein Kirjan. Sinulla tuntuu noita ideoita riittävän. Ihan pienesti kateellisena silloin tällöin ja aina hymynkare suupielissäni luen blogiasi. Osaat aina yllättää. Kiitos mielenkiintoisesta blogistasi!

Laura kirjoitti...

kiitoksia neule vinkeistä vauvan vaatteisiitn :)

MysteryKnitter kirjoitti...

One yarn at a time.