maanantai 22. tammikuuta 2018

Sukkia ja valmistautumista maailmanloppuun

Kuten viime viikolla kirjoitin, Elämänlangalla aika kuluu tällä hetkellä hyvin tiiviisti Sukka-aapisen parissa. Materiaalideadline on ensi viikolla, ja käytimme siis viime viikonlopun ottaen oppaaseen runsain mitoin tekniikkakuvia.

Minun keskeinen tehtäväni oli neuloa käteen annettu sukka aina seuraavaan työvaiheeseen. Maalaustelineelle ja silityslaudalle viritetyssä studiossa kuvataan luultavasti yhdenlaisia kärkikavennuksia samalla kun minä viimeistelen toisenlaisia. Vähitellen alkaa taas tulla sellainen olo, että kyllä siitä kirja tulee!

Viime viikolla mainitsin myös, että olen matkalla scifilarppaamaan ruotsiin keväällä. Sitäkin varten olen neulonut: kaivoin varastoistani Esmeralda -huivin, jota en ole tullut käyttäneeksi ja muutin sen yhdessä lankavarastoni syövereistä löytyneen seiskaveikkakerän kanssa pieneksi hameeksi.

Koska pelissä ollaan maailmanlopun tunnelmissa, hame pääsee vielä jatkokäsittelyyn. Ainakin yläosan joustin pitää värjätä joksikin epämääräisen ruskehtavaksi ja kirkkaimpia värejä täytyy ehkä myös koittaa taittaa ruskealla tai harmaalla. Käytettävyyden kannalta joustin löystyy käytössä nopeasti, joten täytynee ommella yläreunaan joustimen lomaan esimerkiksi mustaa kuminauhanyöriä. Hamosen perimmäinen tarkoitus on pitää takamukseni lämpimänä bunkkerissa, jossa on noin 10 astetta lämmintä ja jossa pitäisi majailla noin 48 tuntia. Niillä keleillä en tietenkään meinaa olla pelkästään hameessa, vaan alle tulee merinokerrasto ja työhousut.

Myös harmaat villasukkani ovat päässeet tuunauksen kohteeksi. Ne ovat muuten aivan täydellisen väriset peliin, mutta kuten vasemmalta näkyy, pohjista oli alkanut paistaa päkiän alta päivä läpi. Ensimmäisessä sukassa on nyt upouusi tummanvihreä kärki, ja toinen sukka pääsee pian käsittelyyn. Lisäksi ompelen vielä jollain kolmannella värillä kärkiin vahvikkeet isovarpaan kynnen kohdalle, joka on siis se paikka josta itselläni sukat ensimmäiseksi kuluvat.

Larppiteemaisia päivityksiä tulee varmasti vielä lisääkin, kunhan seuraavat projektit etenevät. Kaikenlaista neulottavaa on kyllä mielessä!

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikolla sukkakirjan viimeiset valokuvat on otettu ja käsikirjoituksen käsittely on loppusuoralla!

Ei kommentteja: