maanantai 29. tammikuuta 2018

Ahkeria päiviä

Elämänlangalla on vietetty oikein ahkeria neulepäiviä ja lankashoppailunkin alalla on ollut onnistumisia; larppipuseroon Colourmartista tilattu epämääräinen ruskeanvihreä tai vihreänruskea villalanka saapui. Huomenna pääsen luultavasti luovuttamaan ne isälle neulekonekäsittelyä varten.

Oli kyllä ihan lämmin ailahdus avata lankapussi, sillä silloin kun minä olin lapsi lanka esiintyi usein nimenomaan tällaisina hyvin ohuina lankoina kartioilla.

Varsinaisilla puikoilla on ollut itselle pipo samaiseen larppiin. Opettelin taannoin Rikke-myssyä varten Twisted German Cast-on -menetelmän, ja totesin että sama näyttää aika sievältä pipon reunassa.

Opettelin menetelmän tämän videon avulla: https://www.youtube.com/watch?v=BfFadEumBakReunasta tulee hyvin joustava ja lisäksi vaikka silmukoiden luominen muistuttaa paljon tavallista ristikkäin luomista, luontireunaan ei jää samalla tavalla oikeaa ja nurjaa puolta.

Noin muuten olen tämän nimenomaisen myssyn kanssa huvitellut neulomalla työhön valmiiksi kohtia silmukoiden pudottamiselle, että saan päähineeseen kulunutta näköä ja maailmanlopun tunnelmaa. Kuvassa otsan puolella näkyvä pieni silmäpako on tehty langankierrolla jonka jälkeen on neulottu vain pari kerrosta ennen kuin silmukka on sitten pudotettu langankiertoon saakka. Löysät lankalenkit syntyivät siitä, että tein useamman langankierron peräkkäin ja neuloin neljä tai viisi silmukkaa muutaman kerroksen ajan ennen kuin pudotin ne kaikki.

Lanka on jotain parvekkeelta laatikosta löytynyttä mysteerilankaa, joka on ilmeisesti ollut mallitilkkulankana johonkin minun ja Johannan kirjoista, mutta koska se oli epämääräisellä kerällä ilman mitään vyötteitä tai merkintöjä en kuollaksenikaan muista mitä se on. Sieväksi se neuloituu 4,5 -millisillä puikoilla, ja tuntuu pehmeältä ja lämpöiseltä.

Sukka-aapinenkin edistyy.

Kuvassa valokuvausstudion tarpeiston hinta nousi juuri 1000 eurolla, kun otimme rukin tukemaan valkoista heijastinkangasta paikoilleen.

Teksti menee luultavasti huomenna kustantamoon, ja kuvatkin on otettu toivottavasti kaikki. Aivan aikataulussa siis mennään, ja kirja on toivottavasti parin kuukauden päästä käsissä!

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla ensi viikolla - katsotaan, mitä seuraava tuo tullessaan!

Ei kommentteja: