maanantai 6. maaliskuuta 2017

Neulekirkossa

Elämänlangalla koettiin viikonloppuna ihan uusi neulekokemus, kun kävin Karakappelissa neulekirkossa. Olin jo aiemmin nähnyt uutisia neulekirkoista pitkin maata ja miettinyt että olisi hauska jos täälläkin olisi, ja sitten kun järjestämässä oli tuttuja päädyin osallistumaan esirukouksen kirjoittamiseen.

Karakappeli oli muuten erittäin kaunis kirkkotila, suosittelen vierailemaan jos liikutte Espoossa. Oli ilahduttavaa ja jotenkin kovin rauhoittavaa kuunnella vaimeaa puikkojen kilinää saarnan taustalla ja hauskaa nähdä, kuinka kori täyttyi länkakolehdista hyväntekeväisyyskäsityöpiirille. Moni neuloi messun aikana jotain hyväntekeväisyysprojektia - minulla oli työn alla ihan oma sukka. En tosin ehtinyt ihan koko aikaa neuloa, kun minulla oli kirkossa mukana Joel, jonka kanssa välillä selailtiin uskonnonkirjaa ja katsottiin missä kohtaa jumalanpalvelusta ollaan menossa. Viime viikolla kävi ilmi, että lapsella on tällä viikolla tulossa uskonnonkoe jossa pääaiheena on jumalanpalvelus, ja kun olin jo valmiiksi sopinut meneväni kirkkoon sunnuntaina ilmoitin, että tässä on käytännön oppimiskokemuksen paikka. Jälkikasvu ei vaikuttanut kokemuksesta mitenkään traumatisoituneelta.

Neulomisen lisäksi viikonloppuna on harrastettu myös ruuanlaittoa. Meillä on pidempään ollut ajatuksena tehdä kasvispäivällinen, ja lauantaina toteutimme sitten idean suorastaan vegaaniversiona - italialaiseen henkeen.

Ruoka oli erinomaisen hyvää ja sitä oli todellakin tarpeeksi. Itse olin erityisen tyytyväinen hyvin onnistuneeseen ciabattaan, jota pitää tehdä toistekin. Moni ruuista oli peräisin Chocochilin Vegaanin keittiössä -kirjasta tai blogista. Suosittele lämpimästi tutustumaan, nämä ruuat maistuvat loistavasti sekasyöjällekin.

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Bubbling under, sunnuntai-illan keskustelu: "Jos olisit sen kokoinen koira jolle sopii tällanen villapaita, niin riittäiskö tää kaulus auki käännettynä sun korvien yli?" Koiran puserokin siis etenee edelleen kaikkien muiden touhujen parissa, ja toivon että saan sen valmiina näytille ensi viikolla.

Ei kommentteja: