maanantai 11. heinäkuuta 2016

Kirjaneulontaa

Koska sukkakirjan deadline kolkuttelee, koitin tässä männäviikolla päivänä muutamana reippaasti neuloa paksuja palmikkosukkia kuvauksia varten oikein keskittyneesti. Eihän siinä kesälomalla niin koskaan käy.


Kello 11.11: silmukat on luotu, kupissa on kahvia ja on aika aloittaa. Hyvin tämä sujuu! Missähän mun äänikirjani on? Kirja korvaan ja menoksi. Varoen, ettei työ mene kierteelle.

Kello 11.18: Nea tulee olohuoneeseen. "Äiti voiks sitä Myrskyluodon Maijaa katsoa mistään?" "Ei voi, sitä ei ole Netflixissä eikä areenalla. Pitäis tilata DVD."

Kello 11.24: Muistin, että Nealla on just synttärit. Googlaan sarjan DVD-julkaisua ja laitan tilaukseen. Neuletta valmiina tässä vaiheessa vähän yli puolet ensimmäisestä kerroksesta.

Kello 11.53: Miks tää pintaneule ei mee tasan? PERKELE, mulla on tolla yhdellä puikolla ollut koko ajan 2 s liian vähän. Purkamaan ja omstart.

Kello 12.01: "Ootko sä syöny tänään mitään? Tuu syömään lounasta."


Kello 13.15: Lounas on syöty. Muut lomailevat perheenjäsenet lähtivät uimaan ja posti toi Tiede -lehden. Ja sukanvarressakin on nyt oikea määrä silmukoita pintaneuletta varten. Vaan kylläpä silmiä painaa, ihan niin kuin olisi jo päiväuniaika.

Kello 14.47:  Olisin voinut vaikka vannoa, että laitoin herätyksen 14.15... Onko jo pakko nousta ylös?

Kello 15.50: Sukanvarsi etenee hyvin, mutta nyt on aika rientää kävelylle ja roolipelaamaan. Mutta pelatessahan ehtii neuloa useamman tunnin!

Kello 18.42: Kantalappu tekeillä, tämähän kulkee kuin unelma. Mutta onko tuota lankaa nyt vähän vähänlaisesti jäljellä?


Kello 21.15: Ei voi mitään, lanka loppuu. Puran ekasta sukasta sentin verran jalkaterää ja neulon kärkikavennukset uudestaan, ehkä tästä säästyy tarpeeksi toiseen sukkaan!

Kello 21.37: [Useita valittuja rumia sanoja.] Ei näitä kärkiä enää voi lyhentääkään tai ei sovi mallin jalkaan.

Kello 22.48: "Hei Nea, ootko sä vielä hereillä? Oliks sulla jotain pinkkiä sukkalankaa?"


Sukka valmistui kuin valmistuikin aika tarkkaan 12 tunnissa, ja Nealta saatu pinkki sukkalangan pätkä upposi raidoittamalla kärkeen niin hyvin, että värisävyeroa ei meinannut saada kuvattua. Seuraavaksi neulon pelkkiä kärkiä. Sellaisesta langasta, jota on vaikka lampaat söisivät.

En ole varma, esitelläänkö Elämänlangalla ensi viikolla lisää neulekirjatöitä, vai olenko muuten kesälomatunnelmissa. Katsotaan!

Ei kommentteja: