maanantai 30. toukokuuta 2016

Kirjajuttuja

Elämänlangalla päästiin alkavan kesän kunniaksi taas kirjahommiin, kun kävimme sunnuntaina ottamassa valokuvia kahta tulevan kirjan sukkaohjetta varten.

Alunperin olimme kaavailleet kuvauspaikaksi Kansallisoopperan takana olevaa amfiteatteria Töölönlahden rannalla ja ympäröivää puistoaluetta, mutta juuri ennen kotoa lähtöä huomasin, että Naisten kympin reitti kulki juuri siitä, missä olimme ajatelleet kuvata. Pikainen muutaman sadan metrin suunnitelmien muutos, ja pääsimme etsimään kuvakulmia Töölön kirkon kulmilta.


Pääasiallinen kuvattava ohje oli tällä kertaa sellainen, josta oli mallikappaleet sekä aikuisen että lapsen koossa. Kuvattaviksi värvättiin tällä kertaa kiertävän sirkuksen 9-vuotiaiden poikien jalat. Yllättävän hyvin pojat suoriutuivat, vaikka mallit pitikin jälkikäteen lahjoa McHerkuilla. Olenkin todennut, että meidän perheessämme ei lapsille kyllä jää erityisen suuria harhaluuloja valokuvamallien hienosta elämästä, kun ovat pienestä pitäen päässeet seisomaan oudoissa paikoissa epämukavissa asennoissa paljon pidempään kun oikeastaan jaksaisi tai huvittaisi, ja usein vielä säähän nähden ihan liian viileissä tai kuumissa vaatteissa.

Sukkakirjan tähänastisissa kuvauksissa ollaan naureskeltu sille, että kuvaajana toimiva Hanna päätyy joka kerta jonkun pöydän alle tai nurkkaan etsimään kuvakulmia. Tällä kertaa ei ollut pöytiä tarjolla, mutta sentään löytyi porraskaide jonka tuntumaan ryömiä.Rutinoituneempi neulemalli Nea oli tällä kertaa mukana vain seuraneitinä. Hänelle lankesi neulekuvauksissa hyvin oleelliseksi havaittu tehtävä eli leirivahdin homma. On paljon helpompi etsiä kuvauspaikkoja, jos kaikkea mukana olevaa tavaraa, esimerkiksi kuvausrekvisiittaa, vaihtovaatteita tai muita vastaavia ei tarvitse joka kerta paikkaa hiukan vaihtaessa kerätä kokoon ja siirtää. "Mä otan mun oman neuleen mukaan", tuumasi Nea, ja neuloi pienen vaaleanpunaisen pallon melkein valmiiksi reilun tunnin mittaisten kuvausten aikana. Seuraavaksi kyllä saattaa mennä puikoille sellainen sukkapari, josta tulee kuvattavaksi Nean koko.

Elämänlangalla siis edelleen eletään aktiivista neule-elämää, vaikka näistä kirjaneuleista ei vielä hirveän paljon kuvia voi näyttää. Katsotaan, mitä ensi viikko ja kesäkuu tuovat tullessaan!