maanantai 20. tammikuuta 2014

Sanoja ja silmukoita

Elämänlangalla on viikon mittaan vietetty neuleaiheisia hetkiä sekä neuleiden, että Ullaa julkaisevan Suomen Verkkoneuleyhdistyksen tiimoilta. Vuoden 2014 jäsenmaksulasku on lähetetty alkukuusta, mikä merkitsee, että jäsenpostiin tulee paljon tehtävää. On taas ollut palkitsevaa seurata, kuinka toisaalta aivan alusta asti jäseninä olleet jatkavat suomalaisen verkkoneulelehden mahdollistajina, ja toisaalta taas tulee myös aivan uudenuutukaisia jäseniä.

Tämän viikon sunnuntaina on muuten myös vuoden ensimmäisen Ullan materiaalideadline! Jos pöytälaatikossa on joku neuleohje odottamassa julkaisua, sinne siis rohkeasti! Itse en ehdi saada aikaiseksi mitään tämän viikon aikana, mutta toiveissa olisi saada suunniteltua jotain kivaa 10-vuotisjuhlanumeroon syksyllä. Pitäisikö ottaa joku vanha Ulla-ohjeeni ja tehdä siitä uusittu versio? Jos, niin mikä?


Neuleissa kummityttösen perusraglanpusero valmistui. Nyt pitäisi vielä yhyttää kummityttösen äiti tai isä joku kerta, että saisi vaatteen toimitettua niin kauan kun pakkasia riittää - tai ennen kuin lapsi kasvaa ohi puserosta. Olin unohtanut, miten ihanaa lankaa Flavia Baby on, riittoisaa ja pehmeää.


Myös neuleaiheisia sanoja on tarjolla: The Art of Seamless Knitting, kirjoittanut Simona Merchant-Dest ja Faina Goberstein. Kirjassa esitellään saumattomia tekniikoita palmikoille ja pitsineuleille, helmasta ylös ja kauluksesta alas. Jos hyvin käy, pääsen kääntämään kirjan suomeksi - tosin vähän lyhennettynä.

Juuri nyt on meneillään toinen, harrastuspohjainen käännöstyö, toisen harrastuselämäni tiimoilta. Lupauduin vetämään roolipelikerhoa Nean ja Joelin koululla, ja peli täytyy siis kääntää ruotsiksi. Päädyin nimittäin tuoreeseen nimenomaan lapsille suunniteltuun suomalaispeliin Myrskyn sankarit. Olen iloisesti yllättynyt siitä, kuinka moni oli kiinnostunut kerhosta, ja vedän nyt näemmä kerhoa joka perjantai pääsiäislomaan asti.

Näissä kiireissä lankashoppailu omasta varastosta neulepuseroa varten itselle on vielä vaiheessa, mutta vahvana ehdokkaana on iloisen oranssi Gedifran Cashmerino, jota löytyi kilon verran.

Tällaisissa mukavan kiireisissä tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Katsotaan, mitä ensi viikko tuo tullessaan!

2 kommenttia:

eliisa kirjoitti...

Hei! :) Mun blogissani olisi sulle sopiva haaste. Käy kurkkaamassa, ja tule tekemään yhdessä hyvää!

http://momentsinlife-eliisa.blogspot.fi/2014/01/090114.html

ii kirjoitti...

Vau, tuo neuleopas vaikuttaa mielenkiintoiselta.