maanantai 13. tammikuuta 2014

Neuleita ja reikiä

Elämänlangalla ei tällä viikolla ole mitään erityistä näytettävää, mutta voitte katsoa viime viikon kuvia ja kuvitella lapsen puseron vartaloon joustimen ja sukanvarteen kantalapun.

Lisäksi tässä voisi olla kuva etusormen päästä, jossa on edelleen reikä, joka hämmästyttävästi muistuttaa neulepuikon kärkeä. Viikon mittaan olen mm. havainnut, että tiiviin sukan neulominen sattuu, sillä tökkään aina samaan kohtaan kun yritän työntää vasenta puikkoa taaksepäin, ja että paljon löysemmällä neuletiheydellä neulottu lapsen pusero on huomattavasti kivuttomampi työstää. Harmillisesti huomasin tämän vasta sunnuntaina, kun ensin olin perjantaina ja lauantaina neulonut sukkaa Folklandia -risteilyllä kiroillen kipeää sormea ja sitä, että nykyisenä kosketusnäyttöjen aikakautena en oikein voi pitää laastariakaan juuri tuossa oikean etusormen päässä.

Rei'istä puheenollen, sormeni ei ole talven ainoa uhri. Aivan mainio Cascade 128 -puseroni, joka muuten myös toimi innoittajana Puseroiden Tarvo-vetskarikauluspuserolle, vetelee viimeisiään. Harmillisesti pakkaset saapuivat juuri, joten luvassa on viluisia päiviä, ellen pian neulo itselleni uutta paitaa. Paikkasin kyljistä muutaman pahan näköisen reiän vain muutama viikko sitten, mutta nyt langat ovat katkeilleet paikkojen ympäriltä. Tämä tarkoittanee, että pusero on pian matkalla villapaitojen taivaaseen, jossa ei koi syö eikä pesukone huovuta.

Ensi viikon projektina on siis lankashoppailu, ja mikäli aion noudattaa puolittaista uudenvuodenlupaustani, ensimmäinen lankaliike on oma varasto. Tästä toivottavasti lisää jo ensi viikolla, mikäli pakkaset jatkuvat!

1 kommentti:

Lotta Breyer kirjoitti...

Auts! mulla usein sama ongelma, paitsi että rupean työntämään sitä puikkoa niin että tökkää kynnen alle. Sitä ei montaa kertaa viitsi tehdä ennen kuin pitää lopettaa taikka vaihtaa kudinta. Kyselin muuten kerran äidiltäni että eikö sille koskaan käy niin ja se oli ihan hölmistynyt, että ei tietenkään, mitä sä nyt sitä puikkoa sillä lailla tökit! En kyllä vieläkään tiedä miten se saa silmukat siirtymään puikolla, mutta taitaa olla eroa silmukoiden tiukkuudessa ja neulomisnopeudessa...