maanantai 6. toukokuuta 2013

Drunken Sailor

Jo pari viikkoa sitten lupailin, että tuloillaan olisi uusi neuleohje. Aikaa kului, koska Elämä ja lisäksi vähän liikaa palkkatöitä, mutta nyt ohje on viimein saatavilla.


Sukkien nimi on Drunken Sailor. Ohje on saatavilla suomeksi Ullan jäsensivuilta (vaatii kirjautumisen normaaleilla Ullan jäsentunnuksilla), englanniksi se puolestaan on myynnissä Ravelryssä. Lanka on Ilun värjäämä sukkalanka Handusta. Väri oli muistaakseni Tomaatti, ja luonnossa sävy hehkuu paljon syvempänä kuin minun valokuvissani.

Nimensä sukat ovat saaneet horjuvan palmikkokuvion mukaan. Muistaakseni löysin tämän pintaneuleen jostakin Barbara Walkerin pintaneulekokoelmasta. Kapea palmikko siirtyy hitaasti sivusuuntaan, ja lisäksi palmikonkiertojen suunta vaihtuu aina kun palmikkoa lähdetään siirtämään toiseen suuntaan.


Palmikon keinahtelu voimistuu, jos neuletta venyttää sivusuunnassa - kuten esimerkiksi kuvista näkyy hyvinmuodostuneen nilkkani kohdalla.

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikolla toukokuu on jo melkein puolessa ja kevät varmaankin pitkällä täällä Espoossa. Silloin taas uutta Elämänlankaa!

2 kommenttia:

Neulisti kirjoitti...

Ihana uusi malli. :)

Katja Vilhunen kirjoitti...

Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.