maanantai 31. joulukuuta 2012

Neulevuosi 2012

Elämänlangalla päivitellään vasta näin illansuussa, kun aattopäivä on mennyt melkoisen vahvasti lasten kanssa - istuin esimerkiksi muutaman tunnin neulomassa sukkaa HopLopissa kun lapset riehuivat.

Näin uuden vuoden kynnyksellä voi tehdä pienen vilkaisun neulevuoteen 2012. Mistä on maisterin neulevuosi tehty?

Vuosi on sujunut ennen kaikkea kirjallisissa merkeissä, sillä Pipo on pääasia -kirjaa tehtiin välillä hyvinkin intensiivisissä tunnelmissa Hannan, Niinan ja Suvin kanssa. Kirjan teko oli melkoinen prosessi, mutta lopputulos kyllä ilahduttaa edelleen!Pipokirjan lisäksi vuoden saldona on uusi kustannussopimus ja syksyn mittaan minä ja Johanna olemme aloitelleet työtä Puserot puikoille -kirjaan. Neulesuunnittelijan kotona ajelehtii siis luonnoslehtiöitä, lankakeriä ja epämääräisiä mallitilkkuja, kovalevyn kulmalle kertyy alustavia muistiinpanoja ja nyt odotellaan jo Norjasta ensimmäistä erää varsinaisia töiden lankoja saapuviksi.

Olen harmitellut viime vuosina, että maailmalla neulesuunnitellessa ei ehdi panostaa Ullaan niin paljon kun haluaisi. Kun tarkistelin vuoden tekosia, niin olen kuitenkin saanut aikaiseksi parikin ohjetta: Otto ja Pirpana. Nyt loppuvuodesta ovat työn alla peruspolvisukat Nallesta, työnimeltään Muhkean pohkeen polvisukat. Tarkoitus olisi yrittää saada niistä Ullaan ohje aikaiseksi.

Erityisen tyytyväinen olen siihen, että olen vuoden mittaan ehtinyt neuloa itselleni pari puseroa. Jalkapallopusero on nyt talvella taas päivittäisessä käytössä, kun Geilsk-tunika juuri nyt odottelee tulevaa kevättä.

Näissä tyytyväisissä neuletunnelmissa Elämänlangalta toivotellaan hyvää ja lankaisaa uutta vuotta! Ensi vuonna lisää Elämänlankaa.

3 kommenttia:

Sinikka kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta

Altocumulus kirjoitti...

Onnea tulevalle vuodelle!

annika viantie kirjoitti...

Muhkean pohkeen polvisukat kuulostaa oikeen hyvältä! Toivoo yksi muhkeapohje!