maanantai 9. tammikuuta 2012

Pakkaspäivän pusero

Elämänlangalla vietetään tuottoisaa alkuvuotta: viikonloppuna valmistui paksu pusero Cascade 128:sta juuri sopivasti sunnuntain pakkaselle. Paita on neulottu aika lailla hihasta ja hatusta -menetelmällä: piirrustelin palmikon ja päätin neulepinnan, ja aloitin sitten hihasta nähdäkseni neuletiheyden. Siihen nähden, että mittailin aika satunnaisesti ja laskin vähän miten sattuu, paita istuu oikein mukavasti ja istutetut hihatkin asettuivat nätisti neuleeseen. Allaolevassa kuvassa muuten näkyvät viime viikolla saadut uudet silmälasitkin!



Pinta on valeribbiä: joka toisella kerroksella 2 oikein, 2 nurin ja joka toisella kerroksella kaikki silmukat oikein. Koska halusin tehdä nimenomaan tukevan ulkoilupuseron, käytin hieman pienempiä puikkoja kuin muuten vastaavalle langalle. Neuletiheys on tiivis ja lankaa menikin sitten reilusti, melkein 1300 grammaa. Kannatti siis Villavyyhdissä asioidessa ottaa kaikki jäljellä ollut vihreä paksu Cascade, jämiä ei jäänyt kuin vajaa vyyhti.



Ettei puseron vartalo olisi käynyt liian tylsäksi, halusin käyttää palmikkoa myös vartalossa. Totesin, ettei kapea palmikko olisi istunut näin ison puseron rintamukseen. Niinpä asemoin palmikot kylkiin ja tein vyötärömuotoilut niiden molemmin puolin. Lopputulos on oikein hyvä!

Näissä aktiivisissa tunnelmissa on hyvä jatkaa neulevuotta. Ensi viikolla siis taas lisää Elämänlankaa!

6 kommenttia:

Pitsisukka kirjoitti...

Ihana palmikkopaita!!

Emma kirjoitti...

Komea paita ja jännä palmikko :)

Minna kirjoitti...

Ihana! Toi kainalon alta löytyvä palmikkoyllätys on ihan nappijuttu.

TiinaV kirjoitti...

I-ha-na! Kaunis palmikko ja kivassa paikassa!

MysteryKnitter kirjoitti...

Nice sweater.

ArualMaria kirjoitti...

Tosi hieno paita, ihanat palmikot!