maanantai 21. helmikuuta 2011

Perusteellista

Elämänlangalla on viime aikoina nautittu aivan perusneuleista. Tekeillä on ollut sileitä sukkia, pikainen sileä baskeri ja ylhäältä alas neulottava sileä raglanpusero. Totesinkin, että on ihan uskomattoman rentouttavaa kerrankin vain neuloa tarvitsematta miettiä, kuinka monta silmukkaa tässä tai tuossa kohdassa on. Neulesuunnittelu on ihanaa, mutta ihan selvästi aivot ovat kaivanneet nyt vähän lepoa kun koko kuluneen kuukauden on tehnyt mieli lähinnä tehdä ihan suoraa ja simppeliä.Pahoittelen kuvan laatua: kuvasin automaatilla vähän liian valoisassa keittiössä. Tästä kuitenkin saa vähän ideaa siitä, mitä on tekeillä. Neuloin parinkymmenen sentin levyisen ainaoikeinkaitaleen, kastelin ja venyttelin neuloksen auki, ompelin päät yhteen ja poimin silmukat paitaa varten. Tein pääntielle vähän lyhennettyjä kerroksia niin, että takana on pari raglanlisäystä enemmän kuin edessä ja nyt kun olen päässyt vyötärön tietämille olen suurin piirtein 6-7 sentin välein lisännyt pari silmukkaa kylkiin. Puserosta tulee takuulla uniikkikappale, koska en tosiaankaan ole laskenut silmukoita ja tehnyt muistiinpanoja missään välissä, pelkästään nauttinut neulomisesta. Lanka on Lana Grossan Tusshenaa, jota joskus hamstrasin reilusti nettikaupasta, mutta joka ei sitten ole halunnut muuttua miksikään.Muutenkin näin lankahamsterikuussa on ollut hyvä tilaisuus käydä varastojen kimppuun. Ylläoleva hattu on Rowanin Corkia, jota myös on pyöreästi kilo varastossa. Siitä on jopa pariin otteeseen aloiteltu puseroa, mutta mikään kokeilu ei ole toiminut. Nyt kaipasin lämpimämpää ja paksumpaa baskeria kuin hyllyssä olleet kappaleet ja yhdeen iltapäivän ja illan aikana väkersin täysin improvisoiden ja juuri niillä puikoilla jotka käteen sattuivat. Lopputulos on tiivis, pehmoinen ja lämmin, juuri sopiva näille pakkasille siis.Sen verran vielä mainostan itseäni, että sain viimein luvan kertoa ylläolevan kuvan sukista. Minulta tilattiin siis vajaa vuosi takaperin sukat Three Irish Girlsin sukkalankaklubiin, ohje valmistui muistaakseni lokakuussa mutta vasta nyt sain kuulla ohjeen olevan myynnissä myös lankaklubiin kuulumattomille Three Irish Girlsin verkkokaupassa. Ohjeen kuvat otti ystäväni Jari.

Nyt jatkamaan sileää neuletta hamsterihengessä. Ideoita kuitenkin on taas, ja jahka hamsterikuu päättyy joudun ehkä tilaamaan webikaupasta lankaa asustepakettiin. Katsotaan ensi viikon Elämänlangalla, kestikö hermo kuun loppuun asti!

2 kommenttia:

kissu kirjoitti...

Moi, aloin kaipaamaan Elämänlangan maanantaipäivitystä näin keskiviikkona ja huomasin, että sun blogi ei ole päivittynyt Blogilistalla 12.2. jälkeen. Oisko siihen syynä tämä ulkoasumuutos, joka on muuten aika tyylikäs!

MysteryKnitter kirjoitti...

Tyrmäävää jälkeä! Olet true pro, ainakin minusta.