maanantai 14. helmikuuta 2011

Hamsterineulomista

Elämänlangalla ajan on viimeisen parin viikon ajan syönyt Lankahamsterit. Hamsteritöinä on näin alkajaisiksi ollut puikolla sukkia, sitten sukkia, ja sitten vielä vähän sukkia.Nämä Dragonfly Rib Socks -sukat vilahtivat blogissa jo viime viikolla, mutta nyt paremmalla valokuvalla. Ohje pääsi siis myyntiin Ravelryssä, harvinaisesti sekä suomeksi että englanniksi kun päätin tehdä tämän vuoden Lankahamstereille siitä erikoistarjouksen. Olen itse ohjeeseen todella tyytyväinen, erilaisille liukuvärjätyille ja sävytetyille sukkalangoille kun kaipaa aina uusia variaatioita. Lisäksi ohjekuvat onnistuivat myös tällä kertaa omasta mielestäni hyvin, mikä on aina ilahduttavaa, koska en ole mitenkään erityisen hyvä valokuvaaja. Selvästi siis kehityskelpoine yksilö kuitenkin!

Sudenkorentosukkien jälkeen hamsteripuikoilla on ollut pieniä valkoisia sukkia. Pienijalkainen ystävätär tilasi minulta ihan tavallisia sileitä ohuita vikkasukkia ja aloittelin sitten summanmutikassa ohuesta saksalaisesta sukkalangasta 60 silmukalla. Itsellenihän neulon vastaavanpaksuisesta yleensä 72 silmukalla, ja saatuani pienen sukan varren valmiiksi totesin, että vaikka ystävälläni on pienet jalat, eivät hänen nilkkansa aivan noin kapeat ole. Siispä Nea sai uudet sukat ja jatkoin täsmälleen samannäköisiä valkoisia sukkia samasta langasta mutta muutamalla lisäsilmukalla.Toisista valkoisista tekeillä olevista sukista (toinen sukka valmis ja toisesta varsi) ei ole valokuvaa, mutta voitte kuvitella tuohon ylläolevaan kuvaan noin kolme numeroa suuremmat jalat niin olette oikeilla jäljillä. Valkoinen sukka oli mm. lauantaina Kanneltalossa kuuntelemassa Tsuumi Sound Systemiä ja totesin, että sormituntumalla näemmä pystyy neulomaan myös kärkikavennuksia pimeässä katsomossa.

Koska elättelen outoja kuvitelmia neuletahdistani ja näemmä pidän haasteita, aloitin sitten hamsterikuun toiselle puoliskolle puseron. Tekeillä on tällä hetkellä noin kuudesosa kaulusta, joten saa nähdä kuinka minun käy. En myöskään turhaan laskenut, riittääkö käytettävissä oleva lanka projektiin. Mutta eikös se niin mennyt, että prosessi on tärkeämpi kuin projekti?

Nyt katsomaan, miten prosessi etenee. Ensi viikolla sitten taas uutta Elämänlankaa.

1 kommentti:

Kaisa kirjoitti...

Hm. Rupesin oikein miettimään millä silmukkamäärällä neulon itselleni (jalan koko 35, mutta leveyttä on), ja taidan aloittaa 64 neljällä - jos teen vartta yhtään yli nilkan... Lahjaksi saadut sukat ovatkin yleensä mulle liian leveitä, vaikka pituus olisi sopiva, sillä tykkään napakoista sukista.