maanantai 18. lokakuuta 2010

Syksyisiä sävyjä

Viime viikolla valittelin, että Three Irish Girlsin minulle lähettämistä sukkalangoista ei ollut tietoa, ja pelkäsin joutuvani vetäytymään keväällä allekirjoittamastani sopimuksesta. Nyt, kuten usein on tapana, huoli onkin väistynyt vaihteeksi kovan neulekiireen tieltä. Tiistaina tai keskiviikkona lankapaketti vihdoin saapui, ja nyt olen kiireneulonut sukkaparia ja värvännyt vieläpä Hannan sekä Tammikuun koeneulomaan kovaa vauhtia.

Tämä kaikki alkoi siis jo huhtikuussa, kun Three Irish Girls yllättäen lähestyi minua sähköpostitse ja pyysi ohjetta lankaklubiin. Varmaan arvaatte, kuinka imartelevaa amatöörisuunnittelijalle on, kun tällä tavoin ihan erikseen pyydetään suunnittelemaan jotain. Toukokuussa allekirjoitin sopimuksen ja sitten tämä asia hautautui kirjakiireiden alle. Kun kiireet lopulta hellittivät, aloin odotella lankoja. Syyskuussa tuli viesti lähetyksen lähtemisestä, mutta saapumisviestiä ei sitten kuulunutkaan. Tyypillisesti vasta valitettuani asiasta julkisesti blogissa sekä mailattuani Three Irish Girlsille, että lankoja ei ole kuulunut eikä uudelleen lähetetyillä materiaaleilla varmasti ehtisi deadlineen mennessä valmiiksi pakettikortti sitten saapui.Koska en tiedä, kuinka hys-hys Three Irish Girlsin lankaklubit ovat, en näytä lankoja enkä keskeneräisiä sukkia blogissa. Voin kuitenkin kertoa, että sain suurin piirtein Nallen paksuista merinovillalankaa kahdessa semisolidissa sävyssä: toisesta tulee minun neulomani kuvattava sukkapari, toinen meni Hannalle koeneulottavaksi. Hanna sai rauhallisia vaaleita hieman harmaaseen taitettuja ruskea-beigejä sävyjä, minulla taas on iloista syksyistä oranssia, vähän tummempaa ja punaisempaa kuin tämän viikon leikkokukka. Pohdin tovin ketä käyttäisin sukkamallina, mutta päädyin sitten neulomaan itselleni niin, että mallijalka on koko ajan ulottuvilla. Seuraavaksi pitäisi sitten vain yrittää saada joku värvättyä valokuvaamaan päiväsaikaan niin, että pääsee ulos ja hyvään valoon.

Toinen sukka on valmis ja toinen puolessa, joten nyt reipasta tahtia jatkamaan neulomista ja ohjeen oikolukua. Ensi viikolla taitaa olla luvassa lisää tilausneuleita, kun tekeillä on sukkien lisäksi edelleen punainen jakku, ja kolmet langat odottelevat tekijää. On ihanaa, kun on sekä neuleinspiraatiota että selkeää tekemistä, joskin tietysti ideoita olisi taas paljon enemmän kuin aikaa. Ensi viikolla Elämänlangalla siis ehkä jakun etenemistä ja sitä suunnitteluprosessia, kun tämänhetkinen ohje on pois käsistä.

Ei kommentteja: