maanantai 17. toukokuuta 2010

Mukavaa kiirettä

Viime maanantaina mainitsin, että Elämänlangalla oli luvassa kiireinen viikko. Näin tosiaan oli, ja tällä viikolla ohjelma jatkuu vielä tänään ja huomenissa, ennen kuin hellittää. Tänään on henkilökohtaista ohjelmaa josta toivottavasti lisää myöhemmin, ja huomenna sitten on aika tutustua vanhemman jälkikasvun tulevaan esikouluun, vaikka olenkin sitä mieltä että pienenpienet lapset eivät ole ihan kohta kouluikäisiä.

Siirtymäriittejä oli ilmassa viime viikollakin, kun opiskelutoverini Meira väitteli tohtoriksi. Ystävien ja työkavereiden seurassa juhlistettiin myös karonkkaa oikein onnistuneesti, minä vähän kahden maan kansalaisena entisten työtoverieni sekä Meiran ja minun yhteisten harrasteystävien välissä. Hyvin sujunutta väitöstilaisuutta oli ilo kuunnella, ja illaksi oli hauska pyntätä ja laittautua vaikka hiukset olivatkin yhteistyöhaluttomat ja sain tehdä kampauksen noin seitsemän kertaa ennen kuin näytin edes etäisesti juhlalliselta. Valitettavasti valokuvatodisteet nyt puuttuvat.

Viikonloppuna taas kävin hyvin pitkästä aikaa tekemässä niitä töitä joihin opiskelu-uraa valitessani kuvittelin ryhtyväni: olin Paimion seurakunnan isoskoulutusleirillä Uudessakaupungissa keikkatyöläisenä, apuna 32 teini-ikäistä paimentamassa. Hauskaa oli leirielämäkin pitkästä aikaa, varsinkin kun edelleen joka kesä haikailen rippikoululeirien perään. Leirillä reissasi mukana myös kirjaan tekeillä oleva huivi, joten viikonloppu oli kokonaisuudessaan hyvin työntäytteinen kun neuloin jokaisen vapaahetkeni.

Tämän viikon ohjelmassa on neulesuunnittelun lisäksi varmaankin kuvausjärjestelyjä, joten vähitellen pitäisi saada varmistettua kaikki mallit. Erityisen kiva olisi tietysti saada myös ohjeet ja neuleiden mallikappaleet tehtyä, mutta yritän hillitä paniikkiani ja olla repimättä kaikkia hiuksia päästäni.

Nyt suuntana aamukahvi, muut puuhat, ja sitten jälleen kirjaa puurtamaan. Ensi viikolla lisää ehkä taas tylsää ja kuvatonta Elämälankaa, kun neuleita ei oikein voi esitellä.

1 kommentti:

laurar kirjoitti...

Vai paimiolaisia tulevia isosia, oi voi minäkin olen ollut sellainen joskus viime vuosituhannen puolella ;) Toivottavasti tämänhetkinen vuosikerta osasi olla nätisti...