maanantai 8. maaliskuuta 2010

Elämänmuutoksia

Elämänlangalla ollaan alkukuussa aloiteltu suurta elämänmuutosta, kun Nea ja Joel saivat paikat läheisestä päiväkodista. Maisteri itsehän on viettänyt koko syksyn ja talven lähetellen työhakemuksia ja vastaanottaen "kiitos mutta ei kiitos" -kirjeitä, mutta nyt kun paikat myönnettiin totesimme parhaaksi ottaa ne vastaan. Lapset pääsevät aloittamaan lyhyillä päivillä ja viikoilla, ja äitikin tottuu ajatukseen että pikkuihmiset ovat muualla hoidossa.

Luonnollisesti heti ensimmäinen viikko katkesi flunssaan, joskin epäilen että tiistain vierailu ja keskiviikon pari tuntia päiväkodilla ei oikeasti voinut olla tartuntalähde, koska Joel aivasteli jo keskiviikkoiltapäivänä. Torstai ja perjantai vietettiinkin sitten tiiviisti kotona, kun kuopus oli pahimmillaan liki 39 asteen kuumeessa. Huomenna on sitten uuden yrityksen aika, josko lapset olisivat pari tuntia pidempään tarhassa, olettaen että huolivat yskäisen lapsen... Meillä kun yskää tupataan potea useita viikkoja pienenkin flunssan päälle. Tänään on kuitenkin ihan normaali kotiäitipäivä!

Lankahamsterit pyörivät jo täyttä päätä, mutta minun on tunnustettava etten itse ole vielä aloittanut ensimmäistäkään hamsterityötä! Lasten päiväkotialoitus ja pikkupotilaan hoivaaminen ovat väsyttäneet, ja ranne kipuilee edelleen, joten työn alla on lähinnä sama kirjasukkapari jota tein jo helmikuussa. Nyt kun osan viikosta olen päivät vapaalla, alan todenteolla työstää kirjaprojektia, joten saa nähdä tuleeko hamsterisaldoksi pyöreä nolla.

Nyt kotiäiteilemään, aamiaista laittamaan, pikkukakkosta katsomaan ja viemään lapset ulos leikkimään. Ensi viikolla Elämänlangalla palataan sitten neulepäiväjärjestykseen.

Ei kommentteja: