maanantai 30. kesäkuuta 2008

Ideaähky

Elämänlangalla on viimeisimmän onnistuneen neulesuunnitelman jälkeen iskenyt suoranainen ideaähky. Onko tämä nyt sitten kaksisuuntainen neulontahäiriö, kun suunnitteluangstista näemmä siirtyy suoraan ylitarjonnan puolelle? Oireet ainakin täsmäisivät, koska tässä neulemaanisessa vaiheessa tekisi mieli poukkoilla yhdestä projektista toiseen, eikä mikään oikeastaan edisty kun kaikki pitäisi tehdä ja saada valmiiksi heti nyt.

Perhe Elämänlanka vietti viikon Seinäjoella neulojan miehen vanhempien hyvässä hoivassa, ja valtaisa määrä vapaata neuleaikaa poiki paitsi ison kasan peittotilkkuja myös kaulurin ensi talveksi. Kuvan vihreä koeversio (jonka reuna rullautuu kuten näkyy) on neulottu Hjertegarnin Ciao Truntesta, mutta varsinaisen version olen tehnyt kolmesta kerästä synttärilahjakashmiriani. Neuloessani totesin, että pintaneule sopisi varmasti myös moniväriselle langalle, joten minun olikin sitten pakko uhrautua ja tilata vyyhti lankaa.Itseasiassa täytyy myöntää, että lankaa tuli tilattua toisestakin kaupasta. Kun siis oli kivaa väriä tarjouksessa, ja sitäpaitsi iski idea puserosta itselle syksyksi. Olisikohan tässä maisterilla kaksisuuntaisen neulontahäiriön lisäksi iskenyt vielä akuutti hamsterioosikin?

Koska langat kuitenkin viipyvät matkalla, sillä postimies soutaa hitaasti meren yli ja koiravaljakkokin kulkee huonosti näin kesäaikaan, piti aloittaa pitsihuivi oranssinpunaisesta Kidsilk Hazesta jota myös tarttui mukaan syntymäpäiväostoksilta Menitasta. Neule näkyy kuvassa huonosti, mutta tällaisen salakuvan mieheni nappasi minusta ja Neasta kun kävimme lähipuistossa piknikillä sunnuntaina.Pitsihuivi on sitä ikävää mallia, jossa silmukat lisääntyvät joka kerroksella mutta mallikerta toistuu samanlaisena. Niinpä mielenkiinto herpaantuikin ideaähkyn kourissa jo viikonlopun aikana, ja sunnuntai-ilta kului neuloen mallitilkkuja Zeskalta joskus diilatusta Morjärv Ullspinnerin langasta ja manaten että miten voikin olla niin vaikeaa piirtää ruutupiirroksia palmikoista joissa silmukoita lisätään kesken kerroksen. Onneksi myöhäinen kellonaika pelasti minut, sillä huovutettavia tilkkujahan on turha neuloa jos on liian myöhä laittaa pesukone pyörimään.

Nyt aamusta koneen voikin jossain vaiheessa laittaa pyörimään, mutta herääkin kysymys minkä työn kimppuun sitten kävisin. Vai auttaisiko kaksisuuntaiseen neulehäiriöön parhaiten rauhoittava peittotilkun neulominen? Tilanteen kehitystä seurataan jälleen ensi viikolla Elämänlangalla.

2 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Blogissani on sinulle jotain

MysteryKnitter kirjoitti...

Rauhassa nyt vaan. Kyllä ne ideat tulevat ja ota yksi kerrallaan. Niin on parasta.