maanantai 11. helmikuuta 2008

Edustustehtävissä

Lauantai valkeni pääkaupunkiseudulla sumuisissa tunnelmissa. Kun saavuin Helsinkiin, Johanneksen kirkko oli asiaankuuluvan goottilainen. Kyllä, kuva on otettu Menitan kulmalta. Ei, en rikkonut hamsterilakkoani enkä ostanut yhtään lankaa. Tosin myönnettäköön, että jos hyllyssä olisi ollut Onni-laukun verran keltaista Alaskaa, olisin voinut sortua.Hobboksissa sään harmaus ei onneksi tuntunut. Sohva oli pehmeä ja mukava, ja meille oli laitettu Hobboksin normaalin kahvitarjoilun lisäksi vielä pieniä suolapaloja. Pahin jännityskin karisi paikalle päästyä ja istumaan asetuttua. Myös koko viikonlopun muuten vaivannut hirveä päänsärky loisti poissaolollaan tuon muutaman tunnin ajan.Kuvassa kanssakirjailijatar, ja taustalla sohvan selkänojalla kirjan kaikki vaatteet. Me teimme kirjaa varten mallikappaleet nimenomaan niitä esitteleville malleille heidän mittojensa mukaan, ettei kuvauksissa tarvitsisi ylenmäärin käyttää roudarinteippiä ja hakaneuloja vaatteiden kuromiseen paikoilleen. Nyt kun pienimuotoiset julkaisujuhlallisuudet on pidetty, mallit saivat omansa. Muutama vaate jäi vielä kotiin kannettavaksi, mutta toivottavasti pääsen niistä eroon lähipäivinä. Itsekin pistin päälleni ensimmäistä kertaa sitten kuvausten Paula-puseron, joka oli oikein mukava joskin näin lämminveriselle kuuma sisätiloissa käytettäväksi.Alunperin pelkäsin, että paikalle tulee noin kaksi ihmistä joista toinen on äitini. Äiti olikin paikalla (kuvassa viininpunaisessa jakussa) ja sai myös ansaittua kiitosta kirjan kuvista, mutta ei jäänyt ainoaksi vieraaksi. En ehtinyt kuvata siinä vaiheessa kun väkeä oli eniten, mutta muutama kymmentä ihmistä paikan päällä kai kävi. Moni oli tuttuja, mutta myös minulle ennestään tuntemattomia kasvoja vilahti.Pääsimme myös kirjoittamaan luvattuja omistuskirjoituksia kirjoihin. Manasinkin, että pitäisi olla niitä ihmisiä joilla on aina samanlainen joko siisti tai lennokas nimikirjoitus, itse kun en aina osaa edes omaa nimeäni kirjoittaa virheettä. Osasimme sentään Langankuluttajan kanssa istua niin ettemme sohineet toisiamme kyynärpäillä kylkiin, meistä toinen kun on oikea- ja toinen vasenkätinen.Ullan edustajatkin olivat paikalla Hobboksissa, eli lisää kuvia löytyy Ullablogista. Aiheesta on kuulemma luvassa lisää myös seuraavassa Ullassa. Saa nähdä millaisia läpiä päähän puhuimmekaan, kun höpötimme kirjan tekoprosessista.

Näiden kuvien ja kirjatunnelmien jälkeen uusi viikko Elämänlangalla voikin alkaa. Josko vaikka ensi viikosta lähtien olisi taas vähän vähemmän kirjallisia aiheita.

5 kommenttia:

Talutin kirjoitti...

Nyt kun minäkin olen saanut oman kirjani omistuskirjoituksilla hyöstettynä kotiin asti, niin voinkin hehkuttaa oikein kunnolla. Kirja on ihana ja mahtava ja ja ja, en tiedä miten sitä kuvailisi, mutta tykkään! Eli täällä ainakin on yksi hyvin tyytyväinen kirjan omistaja :)

Satu H kirjoitti...

mullapa on onni puikoilla! :) kiva että julkkareissa oli porukkaa! kuvista bongasin ainakin marjutin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Your first picture (of the church) is really lovely! It made me happy...

Minna kirjoitti...

Kiitos kynsikäskommentista :O) Mä tykkäsin siitä(kin) mallista kovasti ja oma onnistunut lopputulos vain innostaa neulomaan lisää muita kirjan malleja. Olisi ollut kiva päästä tuonne julkaisutilaisuuteen hakemaan nimmarit, mutta kun tällä hetkellä en juuri lähikauppaa pidemmälle pääse reissaamaan. Mutta kirja on ihana ja kiitos siitä teille kummallekin :O) Tulen varmasti tulevaisuudessa neulomaan siitä useammankin neuleen.

Jatta kirjoitti...

No, anteeksi, mutta olen tähän asti pitänyt blogiasi itsestäänselvyytenä. Nyt laiskana kommentoijana kommentoin että onneksi olet olemassa ja rikastutat kotimaamme käsityögenreä ihan Kristeliläisellä tavallasi. Pus! Älä koskaan katoa, muuttua saat ;)