maanantai 16. huhtikuuta 2018

Kevät koittaa!

Elämänlangalla on kuljettu kuluneella viikolla hyräillen Tavaramarkkinoiden Kevättä, varsinkin perjantaina kun tulin töiden vuoksi suunnanneeksi Hakaniemenrantaan. Seminaaripäivä katkesi toviksi kun kaupungin katupöly yllätti astmaatikon ja tein sakkokierroksen työterveyteen hengittämään astmalääkettä, mutta tästä vastoinkäymisestä huolimatta ehdin vähän neuloakin.

Oranssit polvisukat valmistuivat, kunhan nyt vielä ompelisin taitteet ja pujottaisin kuminauhat. Aloitin sitten saman tien uusia punaisia sukkia.

Noin muuten alkaa olla myös se aika vuodesta, kun Lifestyle-Elämänlankaa iskee. Viime vuoden parvekekasveista osa selvisi hyvin talvesta, mutta osa nuupahti pimeään vuodenaikaan ja muutama kukistui jo syyspuolella tuhohyönteisiin. Olen viikonlopun aikana aloittanut tämän vuoden darwinistisen parvekepuutarhakokeilun, ja tänään istutin "laitetaan tähän kaikkea vihreetä" -laatikon.

Tämän vuoden isommiksi kasveiksi valikoituivat köynnösvehka, palmu joka ehkä on sirovuoripalmu sekä viirivehka. Pienet kasvit ovat lajiketta "minikasvilajitelma". Yksi niistä on piilea, mutta muista ei ole harmainta aavistusta. Osalle rehuista parvekkeella saattaa vielä olla öisin vähän viileä, mutta enimmäkseen näiden pitäisi selvitä siitä, että lämpötila laskee yksinumeroisiin lukuihin. Yöpakkasia ei enää pitäisi olla, ja meillä on lasitettu neljännen kerroksen eteläparveke.

Parvekkeella puuhastelun jälkeen iltapäivän auringon paistaessa piti vielä testata tämänvuotisen vihernurkkauksen neulomis- ja skumpanjuontiominaisuudet.

Oikein toimivaa oli, joskin toistaiseksi vielä tulee aika nopeasti viileä siinä vaiheessa kun aurinko kääntyy länteen eikä paista enää suoraan.

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla tänä maanantaina. Katsotaan, mitä ensi viikko tuo tullessaan!


Ei kommentteja: