maanantai 19. helmikuuta 2018

Vaatteidentuhoamistalkoot

Elämänlangalla on neulomisen lisäksi harrastettu aktiivisesti vaatteiden tuhoamista huhtikuussa olevaa larppia varten. Tarkoituksena olisi, että hahmot pelissä näyttäisivät siltä, että ovat asuneet 13 vuotta maan alla.

Hahmoni Rebecka Rhodes alkaa vähitellen muotoutua. Tässä on kuva asukokonaisuudesta ennen projektia tehdä vaatteista kuluneiden ja käytettyjen näköisiä.

Lauantaina peitimme olohuoneen lattian remonttipaperilla ja suojasimme kylpyhuoneen seinät muovilla ja sanomalehdillä. Hyvä määrä eri näköisiä vaatteita pääsi käsittelyyn mm. kaliumpermanganaatilla ja kloriitilla. Tulokset olivat vaihtelevia: osa vaatteista sai erittäin hienon kuluneen pinnan osalle taas ei tapahtunut mitään.
Minun hameeseeni kaliumpermanganaatti poltti oikein tyylikkään kemikaalipolttoreiän. Epäilen, että sitä täytyy ehkä jopa parsia hieman, koska kuidut hapertuivat yli odotusten.
Housuihini ei puolestaan tähän mennessä ole pystynyt mikään kemikaali, valkaisuaine, öljy tahi tässä kuvassa nyt esimerkkinä kuuma kahvi. Housujen lahkeet on käsitelty kauttaaltaan hiekkapaperilla eli kuitujen pinta on rikottu, mutta toistaiseksi tulos on pyöreä nolla. Joudumme siis seuraavaksi turvautumaan kangasväreihin - olettaen, että edes suoraan maalaamalla tehdyt väritykset jäävät kiinni näihin.

Tässä vielä hahmon kasvokuva, jonka latasin pelin sisäiseen tietokantaan, eli siitä tulee tavallaan henkilökorttikuva. Selfiekamera tekee suurisilmäisen näköiseksi, mutta onneksi myös korostaa kauniisti silmien alla olevia mustia varjoja.
Becka Rhodesin maailmanlopunjälkeisen elämän selviytymistaito on neulominen, joten neuleet ovat vahvasti osa asua. Peliasusta tulee varmasti tarkempia kuvia sitten, kun vaatteiden valmisteluprosessi alkaa olla enemmän loppusuoralla. Kovin paljon muuta täällä ei välttämättä lähiaikoina neulotakaan!

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Katsotaan, mitä seuraava viikko tuo tullessaan!
Ei kommentteja: