maanantai 24. lokakuuta 2016

Saapastimia

Elämänlangalla on viime päivinä neulottu saapastimia. En enää pitkiin aikoihin juurikaan ole ottanut vastaan tilaustöitä, mutta tämä pyyntö osui hauskasti pienenä väliprojektina juuri pahimpaan neuloosivaiheeseen.

Saapastimet ovat siis aivan lyhyet säärystimet, jotka pistävät esiin saappaiden alta ja näyttävät villasukilta. Nämä nimenomaiset on tarkoitettu käännettäväksi saappaanvarren yli suojaamaan sukkahousuja tai trikoita saappaiden reunoilta, mutta niitä voi käyttää myös taittamatta eli niin, että ne näyttävät polvisukkien varsien yläreunoilta.


Alareunassa on pitkä joustin, joten saappaanvarren sisään jäävä osuus on sileämpi kuin palmikko-osio, jonka on tarkoituskin jäädä näkyviin. 


Tummanharmaameleerattu saapastin on Sandnesin Sisua ja oranssi Dropsin Fabelia. Pari noin 16 cm korkeita saapastimia syntyy yhdestä ainoasta 50 gramman lankakerästä. Minulla on työssä 3,5 mm:n puikot, mutta käsialani onkin todella tiukka - joku muu pärjäisi varmaan hyvin 3-millisillä. Sisu-saapastimissa on 84 silmukkaa ja Fabel-versioissa 90 silmukkaa.

Näissä ihan halloweenin värisissä tunnelmissa mennään kohti lokakuun loppua. Katsotaan, mitä ensi viikolla tapahtuu. Sen ainakin tiedän, että olen ensi maanantaina lomalla.

1 kommentti:

Helinä kirjoitti...

Kätevät ja kauniit:-)