maanantai 13. kesäkuuta 2016

Se aika kesästä

Nyt on koittanut se aika kesästä kun uusin Ulla ilmestyy! Itse ihastuin erityisesti suloiseen Fiuluskaine -puseroon. Ohjeessa on vain yksi (pieni) koko, mutta näemmä ihan hyviä vinkkejä koon muokkaamiseen. Itse en ehkä osaisi tuollaista lyhyttä neuletta käyttää, kun tyypillisesti yritän kiskoa suurin piirtein kaikkia paitoja pidemmiksi päälläni, mutta tämä malli on todella sievä.

Ullan artikkeleista minua ilahduttivat tänään neuleurheilulajien esittelyt. Kansainvälisiin kisoihin johdattaa Suuren neuleurheilujuhlan tuntua ja itsensä kanssa kilvoitteluun houkuttavat (ja hymyilyttävät) Ullan kesäneulelajit. Minulla taitaa olla tänä kesänä meneillään lähinnä Sukkasatanen, jossa koitetaan saada aikaiseksi mahdollisimman monta villasukkaa käytössä olevista sponsorilangoista sukkakirjaa varten.

Ullan lukemisen lisäksi olen puurtanut viimeisiä työviikkoja ennen kesälomaa. Viime viikolla oli tämän kevätkauden viimeinen iltatyökeikka, kun kävimme perinteisellä jäsenyhdistysten puheenjohtajien kevätretkellä. Tänä vuonna retki suuntautui Suomen luontokeskus Haltiaan, jossa kyllä olin itse käynyt pariinkin otteeseen, mutta en koskaan aiemmin opastetulla kierroksella. Kuvassa on näyttelyn lomaan piilotettu taideteos, joka pilkistää yhden talon sisään rakennetun matalan näyttelytilan katolta.

Haltiaankin muuten pääsee Museokortilla! Suosittelen korttia lämpimästi jos tykkää erilaisista museoista ja näyttelyistä - tällä hetkellä järjestelmässä on mukana reilusti yli 200 museota ympäri maan ja lisää liittyy jatkuvasti. Jos aikuisen pääsymaksu museoon on 10 tai 15 euroa, niin kovin monta kertaa ei tarvitse käydä ennen kuin kortti on maksanut itsensä takaisin. Meille käsityöihmisille on tarjolla esimerkiksi Suomen käsityön museo Jyväskylässä. Itselläni on vielä tutustumatta myös Designmuseo ihan tässä bussimatkan päässä kotoa. Ja syksyllä pitää näemmä mennä käymään Keravalla katsomassa Näkyväksi neulottu -näyttely.

Näissä Ullaisissa tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikolla voisi toivoa, että puikoilla olisi taas jonkun uuden väriset mysteerisukat.

Ei kommentteja: